Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TVF skyrė Ukrainai 700 mln. JAV dolerių

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) direktorių taryba patvirtino fondo misijos išvadas apie Ukrainos prisiimtų įsipareigojimų vykdymą, skyrė 700 mln. JAV dolerių prilygstančią antrąją išmoką pagal „stand by“ kreditavimo programą, o jos galiojimą pratęsė iki 2022 metų birželio.
Doleriai
Doleriai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Pasak TVF pranešimo, pagal sutartus politikos prioritetus Ukrainos valdžios institucijos įsipareigojo grąžinti fiskalinę politiką į režimą, atitinkantį vidutinės trukmės skolos tvarumą, kartu apsaugant socialiai pažeidžiamas gyventojų grupes, stiprinant pajamų valdymą ir mažinant fiskalinę rizikas.

Kiti Ukrainos įsipareigojimai apima centrinio banko nepriklausomumo užtikrinimą bei pinigų-kreditavimo politikos orientavimą į infliacijos grąžinimą prie tikslinės ribos, šalies bankų sistemos finansinį stiprinimą, siekiant atnaujinti patikimą skolinimą privačiam sektoriui.

Kijevas taip pat įsipareigojo kovoti su korupcija, skatinti teismų reformą ir mažinti valstybės bei oligarchų vaidmenį ekonomikoje, kad būtų gerinama verslo aplinka, pritraukiamos investicijos ir stiprinamas ekonomikos potencialas, teigiama fondo pranešime.

TVF direktorių taryba taip pat pritarė Ukrainos mokėjimų pagal kreditavimo programą perskirstymui, tačiau išsamesnės informacijos apie tai kol kas nėra.

Pernai birželį TVF patvirtino naują Ukrainai skirtą rezervinę 18 mėnesių trukmės maždaug 5 mlrd. JAV dolerių vertės programą, iš kurios nedelsiant buvo skirta pirmoji 2,1 mlrd. JAV dolerių dolerių finansavimo dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas