Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

UHB grupė Uzbekistano trąšomis prekiaus per Prekybos namus

Lietuvos kapitalo trąšų gamintoja ir eksportuotoja UHB grupė kartu su Uzbekistano valstybine chemijos produktų gamintoja „Uzkimyoimpeks“ įkūrė bendrą įmonę „Trading House Uzkimyoimpeks-Lithuania“ (Prekybos namai), pirmadienį pranešė grupė.
Panerių geležinkelio stotyje sulaikytas galimai baltarusiškų trąšų krovinys
Panerių geležinkelio stotyje sulaikytas galimai baltarusiškų trąšų krovinys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

UHB grupės savininko ir valdybos pirmininko Kęstučio Pakalnio teigimu, Prekybos namai įkurti siekiant didinti veiklos skaidrumą bei uzbekiškos kilmės trąšų eksportą į Europą.

„Skaidrumo siekis išryškino tiek UHB grupės, tiek Uzbekistano valstybės bendrą interesą – įkurti bendrą Lietuvos ir Uzbekistano Prekybos namų įmonę, skirtą užtikrinti prekių skaidrią kilmę bei padidinti importuojamų trąšų kiekius į Europą“, – pranešime sakė K.Pakalnis.

Anksčiau Uzbekistano valstybės valdomų trąšų gamyklų produkcija buvo eksportuojama tik per valstybinę chemijos produktų gamintoją „Uzkimyoimpeks“, o nuo šiol trąšos Europą pasiekia per Prekybos namus.

Teigiama, kad į ES per Prekybos namus planuojama įvežti apie 300 000 – 500 000 t azotinių trąšų ir apie 100 000 – 150 000 t kalio per metus. Pirmosios jų partijos iš Uzbekistano per Prekybos namus Lietuvą jau pasiekė.

Gegužę įkurtų Prekybos namų akcininkai yra „Uzkimyoimpeks“ ir viena UHB grupės įmonių.

UHB grupę Lietuvoje sudaro įmonės „UHB Agro“, „UHB chemicals“, „UHB Food“, „UHB Service“, „Traškija“ ir „Marijampolės NPK“. Grupė pernai spalį Uzbekistane įsigijo trąšų gamyklos „Samarkand NPK“ akcijų.

Grupė pernai uždirbo 4,7 mln. eurų grynojo pelno – 34 proc. mažiau nei 2022 metais (7,1 mln. eurų), jos apyvarta siekė 77 mln. eurų ir buvo 35 proc. mažiau (119,2 mln. eurų), rodo Registrų centrui pateikta ataskaita.

Pasak Registrų centro, pagrindinis grupės naudos gavėjas yra K. Pakalnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas