Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„UniCredit“ padidino „Commerzbank“ akcijų paketą iki 21 proc.

Italijos bankas „UniCredit“ pirmadienį pranešė padidinęs savo Vokietijos konkurento „Commerzbank“ valdomą akcijų paketą iki maždaug 21 proc. ir tapo didžiausiu jo akcininku.
Stefano Rellandini / REUTERS
Stefano Rellandini / REUTERS

Antras pagal dydį Italijos bankas nustebino Vokietijos bankininkus ir politikus, prieš dvi savaites netikėtai paskelbęs apie 9 proc. „Commerzbank“ akcijų įsigijimą, 4,5 proc. akcijų nusipirkdamas iš Vokietijos vyriausybės ir dar tiek pat – rinkoje.

Pirmadienį jis paskelbė, kad per turimas finansines priemones gali kontroliuoti dar 11,5 proc. akcijų, tačiau tikrasis valdomo akcijų paketo perskaičiavimas gali įvykti tik gavus tam būtinus reguliuotojų leidimus.

„UniCredit“ paprašė Europos Centrinio Banko pritarimo galimybei didinti valdomą antro pagal dydį Vokietijos banko akcijų dalį iki 29,9 proc., taip paskatindamas spėliones, kad „UniCredit“, kuriam jau priklauso Vokietijos skolintojas „HypoVereinsbank“, gali visiškai perimti „Commerzbank“.

Kita vertus, praėjusią savaitę duodamas interviu „UniCredit“ vykdomasis direktorius Andrea Orcelis (Andrea Orčelis) neigė „Commerzbank“ perėmimo planus.

Pirmadienį Italijos skolintojas pareiškė, kad jis turi „visišką lankstumą ir pasirinkimo galimybę arba išsaugoti šį akcijų paketą, arba parduoti... arba toliau didinti“.

„Tai priklausys nuo derybų su „Commerzbank“, jo valdyba ir stebėtojų taryba, taip pat su platesniu suinteresuotųjų šalių ratu Vokietijoje“, – teigė jis.

„Commerzbank“ nuo komentarų atsiribojo.

2009-aisiais Vokietijos vyriausybė milijardais eurų išgelbėjo „Commerzbank“, kai dėl pasaulinės finansų krizės bankas buvo atsidūręs ties žlugimo riba.

„UniCredit“ susidomėjimas „Commerzbank“ atsirado po nesėkmingo bandymo 2021-ųjų spalį perimti Italijos banką ‚Monte dei Paschi di Siena‘, kurį nuo bankroto išgelbėjo Italijos valstybė.

Rugpjūčio pabaigoje „Commerzbank“ paskelbė gruodį Lietuvoje atidarysiantis atstovybę.

Agentūra „Bloomberg“, remdamasi šaltiniais, birželio pabaigoje skelbė, kad „UniCredit“ pateikė siūlymą įsigyti JAV privataus kapitalo fondų valdymo bendrovės „Blackstone“ turimą Baltijos valstybėse veikiančio banko „Luminor“ akcijų dalį. Italijos bankas konkuruoja su didžiausiu Vengrijos banku „Orszagos Takarek Penztar“ (OTP), kuris atitinkamą neįpareigojantį pasiūlymą „Blackstone“ pateikė kiek anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas