Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„UniCredit“ tvirtina nesiekiantis atstovo „Commerzbank“ taryboje

Antro pagal dydį Italijos banko „UniCredit“ generalinis direktorius Andrea Orcelis (Andrea Orčelis) trečiadienį pareiškė, jog jo vadovaujamas skolintojas, tapęs didžiausiu „Commerzbank“ akcininku,  nesiekia savo atstovo šio konkurento Vokietijoje stebėtojų taryboje.
Dado Ruvic / REUTERS
Dado Ruvic / REUTERS

„Manau, kad mums nedera turėti vietą taryboje, nes mes esame konkurentai“, – sakė A. Orcelis.

Jis pabrėžė, kad „Unicredit“ šiuo metu „Commerzbank“ didelio akcijų paketą įsigijimą laiko investicija.

„Mums šiuo metu „Commerzbank“ yra investicija, nieko daugiau. Pasiūlymo nėra“, – sakė „Unicredit“ vadovas.

Paklaustas apie ryšius su Vokietijos vyriausybe jis pridūrė: „Esame daugiau nei pasirengę atnaujinti dialogą ir palaikyti konstruktyvų dialogą su visomis suinteresuotosiomis šalimis“.

Italijos bankas nustebino Vokietijos bankininkus ir politikus, prieš dvi savaites netikėtai paskelbęs apie 9 proc. „Commerzbank“ akcijų įsigijimą, 4,5 proc. akcijų nusipirkdamas iš Vokietijos vyriausybės ir dar tiek pat – rinkoje.

„UniCredit“ paprašė Europos Centrinio Banko pritarimo galimybei didinti valdomą antro pagal dydį Vokietijos banko akcijų dalį iki 29,9 proc., taip paskatindamas spėliones, kad „UniCredit“, kuriam jau priklauso Vokietijos skolintojas „HypoVereinsbank“, gali visiškai perimti „Commerzbank“.

Šios savaitės pradžioje „UniCredit“ pranešė padidinęs valdomą „Commerzbank“ akcijų paketą iki maždaug 21 proc. ir tapo didžiausiu jo akcininku, aplenkdamas Vokietijos vyriausybę. Kita vertus, pranešime buvo nurodyta, jog dar 11,5 proc. akcijų jis gali kontroliuoti per turimas finansines priemones, tačiau tikrasis valdomo akcijų paketo perskaičiavimas gali įvykti tik gavus tam būtinus reguliuotojų leidimus.

Reaguodamas į tai Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) griežtai įspėjo „UniCredit“ susilaikyti nuo „nedraugiškų“ veiksmų, tokių kaip priešiškas konkurento perėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas