Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už netinkamai saugotas klientų lėšas – 180 tūkst. eurų bauda įmonei „Finansinės paslaugos „Contis“

Už netinkamai saugotas klientų lėšas ir kapitalo reikalavimų pažeidimus UAB „Finansinės paslaugos „Contis“ Lietuvos bankas skyrė 180 tūkst. Eur bauda, rašoma pranešime spaudai.
Pinigai
Pinigai / 123RF.com nuotr.

Lietuvos bankas nustatė, kad elektroninių pinigų įstaiga UAB „Finansinės paslaugos „Contis“ nesilaikė klientų lėšų apsaugos reikalavimų, neteisingai skaičiavo nuosavo kapitalo poreikį, nesilaikė jo reikalavimų ir neužtikrino tinkamos šių sričių vidaus kontrolės.

Pagal Elektroninių pinigų ir elektroninių pinigų įstaigų įstatymą, įstaiga privalo atskirti elektroninių pinigų turėtojų (klientų) lėšas nuo nuosavų lėšų ir tinkamai jas saugoti atskiroje sąskaitoje.

Įstaiga toje pačioje sąskaitoje laikė ne tik klientų, bet ir partnerių lėšas, todėl pažeidė minėtą įstatymą, rašoma pranešime spaudai. Kurį laiką įstaiga apskritai nebuvo reglamentavusi klientų lėšų apsaugos proceso, o vėliau parengti šios srities vidaus dokumentai turėjo esminių trūkumų. Be to, UAB „Finansinės paslaugos „Contis“ Lietuvos bankui pavėluotai teikė su šia sritimi susijusias ataskaitas, nurodė jose neteisingą informaciją.

Įstaiga taip pat neteisingai skaičiavo nuosavo kapitalo poreikį pagal pasirinktą metodą ir atitinkamai nesilaikė nuosavo kapitalo reikalavimų, neužtikrino tinkamos ir šios srities vidaus kontrolės.

Už minėtus pažeidimus Lietuvos bankas skyrė UAB „Finansinės paslaugos „Contis“ 180 tūkst. Eur baudą ir įpareigojo vėliausiai iki šių metų birželio pabaigos užtikrinti tinkamą klientų lėšų apsaugą, o iki spalio 2 d. – ištaisyti kitus pažeidimus ir veiklos trūkumus.

Bendrovė priklauso „Contis“ įmonių grupei, teikiančiai mokėjimų apdorojimo ir kitas susijusias paslaugas. Grupės kontroliuojančioji įmonė ir vienintelė jos akcininkė yra Jungtinėje Karalystėje įsteigta "Contis Group Limited".

Lietuvos bankas Jungtinės Karalystės mokėjimų grupei „Contis“ elektroninių pinigų licenciją Lietuvoje, suteikiančią prieigą prie visos ES klientų, suteikė 2019 liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas