08 17

Užgniaužusi kvapą Europa laukia sprendimo dėl kebabų ateities

Europoje per dieną pagaminama apie 400 tonų kebabų, o šiame sektoriuje dirba apie 60 tūkst. žmonių. Kebabų pramonės metinė apyvarta Europoje siekia 3,5 mlrd. eurų. Turkijos lobistinė organizacija siekia, kad kebabas būtų saugomas kaip Europos kultūros vertybė ir gaminamas pagal griežtas taisykles. Dabar visi nekantriai laukia, ką apie tai pasakys Europos Sąjungos (ES) institucijos.
Kebabai
Kebabai / 15min fotomontažas

Ar visoje Europoje turėtų būti nustatytos standartinės kebabų mėsos ruošimo taisyklės? Jei taip, kokios jos turėtų būti?

Šie klausimai sukėlė Vokietijos ir Turkijos kebabų lobistų ginčą. Jis grindžiamas Tarptautinės kebabų asociacijos (Udofed) iniciatyva – organizacija pateikė Europos Sąjungai prašymą įtraukti kebabus į ES tradicinių patiekalų sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis