„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
08 17

Užgniaužusi kvapą Europa laukia sprendimo dėl kebabų ateities

Europoje per dieną pagaminama apie 400 tonų kebabų, o šiame sektoriuje dirba apie 60 tūkst. žmonių. Kebabų pramonės metinė apyvarta Europoje siekia 3,5 mlrd. eurų. Turkijos lobistinė organizacija siekia, kad kebabas būtų saugomas kaip Europos kultūros vertybė ir gaminamas pagal griežtas taisykles. Dabar visi nekantriai laukia, ką apie tai pasakys Europos Sąjungos (ES) institucijos.
Kebabai
Kebabai / 15min fotomontažas

Ar visoje Europoje turėtų būti nustatytos standartinės kebabų mėsos ruošimo taisyklės? Jei taip, kokios jos turėtų būti?

Šie klausimai sukėlė Vokietijos ir Turkijos kebabų lobistų ginčą. Jis grindžiamas Tarptautinės kebabų asociacijos (Udofed) iniciatyva – organizacija pateikė Europos Sąjungai prašymą įtraukti kebabus į ES tradicinių patiekalų sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“