Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje laikinai neišduodami prašymai gauti Lietuvos vizas

Ketvirtadienį kai kurie Lietuvos vizų centrai nepriima prašymų gauti vizas. Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia, kad tai susiję su techninėmis aplinkybėmis, bet Baltarusijos nepriklausoma žiniasklaida rašo, kad tai yra diplomatų išvykimo padarinys.
Lietuvos išduoda Šengeno zonos viza
Lietuvos išduoda Šengeno zonos viza / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Viza

Baltarusijos portalas tut.by skelbia, kad tai susiję su Baltarusijos valdžios spaudimu sumažinti diplomatų skaičių. Lietuvos atstovų skaičius turi sumažėti nuo 25 iki 14.

„Šiuo metu sustabdytas dokumentų priėmimas gauti vizas tiek atstovybėje, tiek vizų centruose“, – teigiama vienoje vizų centro svetainėje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos ambasada Minske
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos ambasada Minske

Teigiama, kad vizų centrai nedirbs ketvirtadienį, o su klientais bus susisiekta asmeniškai. Tiesa, kol kas kalbama tik apie šią dieną.

Užsienio reikalų ministerija 15min informavo, kad dėl sistemų atnaujinimo prašymų priėmimas vizų centruose, bendradarbiaujančiuose su Lietuvos ambasada Minske sustabdytas vienai dienai.

Kaip skelbia populiarus Baltarusijos „Telegram“ kanalas „Nexta“, vizų išdavimo centrai, kurie Baltarusijos piliečiams išduoda Šengeno vizas, atsidarys penktadienį.

Naujienų portalas tut.by pažymi, Gardine ir Breste tokie centrai veikia. „Lietuvos konsulatas Gardine ir su juo bendradarbiaujantys Vizų centrai Baltarusijoje prašymus vizoms gauti – priima“, – skelbia Lietuvos URM.

Dar sudėtingesnė situacija su Lenkijos vizų centrais – jie taip pat sustabdė darbus, nes ketvirtadienį jau paliko 32 šios šalies diplomatai iš 50. Minske teliko tik du Lenkijos konsulai.

Primename, kad Minską jau paliko kai kurių ES šalių ambasadoriai, tarp jų ir Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento