Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užsiimate viena iš šių veiklų? Nepamirškite apie tai pranešti VMI

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad nuo rugpjūčio 1 d. nekilnojamojo turto agentai (brokeriai), finansinės apskaitos ir mokesčių konsultavimo paslaugas teikiantys gyventojai, pradėję ar nutraukę veiklą, ne vėliau kaip per 5 darbo dienas turi apie tai informuoti mokesčių administratorių, pateikdami pranešimą per Mano VMI, rašoma VMI pranešime spaudai.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Gyventojai, kurie šias veiklas jau vykdo ir ketina tęsti, pranešimą turi pateikti iki gruodžio 1 d. Veiklą vykdančius VMI apie naują pareigą informuos pranešimais.

„Pareiga nustatyta pasikeitus Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos bei Finansinės apskaitos įstatymams. VMI parengė ir priėmė su šiuo įstatymu susijusius reikalingus fizinių asmenų įregistravimo į / išregistravimo iš Mokesčių mokėtojų registrą (-o) taisyklių ir paslaugos pakeitimus. Pranešdami apie veiklos pradžią, šias paslaugas teikiantys gyventojai kartu patvirtins, kad jie ir naudos gavėjai yra susipažinę su pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją reglamentuojančiais teisės aktais, atitinka jų reikalavimus“, - sako VMI Teisės departamento vadovė Rasa Virvilienė.

Pranešimą gyventojai gali pateikti savarankiškai prisijungę prie Mano VMI ir pasirinkę Paslaugos > Kitos paslaugos > Pranešimas apie patikos ar bendrovių steigimo, administravimo, nekilnojamojo turto agento (brokerio), finansinės apskaitos, mokesčių konsultavimo paslaugų teikėjo veiklos vykdymą. Detali instrukcija, kaip pateikti pranešimą, skelbiama VMI svetainėje.

Pažymėtina, kad pareiga pranešti apie minėtų veiklų vykdymo pradžią ir nutraukimą nurodytais terminais yra nustatyta ne tik gyventojams, bet ir įmonėms. Jos apie tai informuoti turi Juridinių asmenų registro tvarkytoją - VĮ „Registrų centras“. Visa informacija apie pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įgyvendinimą Lietuvoje skelbiama čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas