Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Blinkevičiūtė abejoja, ar derėtų diskutuoti dėl alkoholio ribojimų švelninimo

Ekonomikos ir inovacijų ministrei Aušrinei Armonaitei siūlant švelninti alkoholio kontrolę, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako abejojanti, ar dėl to reikėtų diskutuoti.
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Laikas nuo laiko iškyla klausimas, kad reikia nuimti ribojimus dėl alkoholio įsigijimo, čia gal turėta sekmadieniai omenyje, ar dar kokiomis valandomis. Manau, žmonės priprato ir dėl to didelių problemų nėra. Tai kelti iš naujo tuos klausimus vargu, ar derėtų“, – Žinių radijui penktadienį sakė V.Blinkevičiūtė.

„Manau, kiek bus tie ribojimai, tiek klausimai bus keliami, bet ar bus priimti sprendimai šitoje kadencijoje, tai vargu“, – pridūrė ji.

Paskutinė praėjusių metų dieną – gruodžio 31-ąją, kuri sutapo su sekmadieniu, žmonėms prekybos centruose bandant spėti įsigyti alkoholio iki 15 valandos ir nusidriekus didelėms eilėms, A.Armonaitė šią savaitę teigė, kad alkoholio kontrolė turėtų būti švelninama.

Be to, Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo plėsti alkoholio prekybą parodose, mugėse ir masiniuose renginiuose – čia siūloma leisti prekiauti ne tik alumi, alaus mišiniais, sidru, bet ir nestipriais natūralios fermentacijos gėrimais, vaisių vynu, alkoholiniais kokteiliais.

Ministerija taip pat siūlo panaikinti dalį vienkartinių prekybos alkoholiu licencijų rūšių, vietoj 9 įvedant tik tris. Dabar penkios licencijos yra vienkartinės, išduodamos prekybai įvairiuose renginiuose ir mugėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas