Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čijunskytė: Lietuvoje vos ketvirtadalį visų investuotojų sudaro moterys. Norime jas padrąsinti ir įkvėpti investuoti

Antrą kartą Lietuvoje rengiamas „Financial Freedom Forum“ – vienas svarbiausių šalies renginių, kuriuo siekiama kelti Lietuvos gyventojų finansinio raštingumo lygį, rašoma pranešime spaudai.
Viktorija Čijunskytė
Viktorija Čijunskytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Šiemet forume pristatoma svarbi naujovė – atskira moterų salė. Viktorija Čijunskytė, sutelktinio finansavimo platformos "Profitus" ir fondų valdymo bendrovės "Victory Funds" bendraįkūrėja bei viena iš forumo organizatorių sako, kad tai puiki proga atkreipti dėmesį į investavimo svarbą ir galimybes moterims, siekiant padidinti jų finansinį pasitikėjimą. Ji dalysis savo patirtimi ir skatins moteris tapti aktyviomis investuotojomis bei patikina, kad renginys bus įdomus visiems dalyviams. Šiemet pirmą kartą konferencijos pagrindiniai partneriai – Savy ir Šiaulių bankas.

– Kas paskatino antrą kartą organizuoti Finansinės laisvės forumą Lietuvoje?

Po pirmos konferencijos svarstėme ar vėl organizuoti tokią didelę ir sudėtingą konferenciją. Tai kainavo nemažai pastangų, jėgų ir investicijų. Tačiau pamatėme žmonių komentarus apie konferenciją ir sulaukėme prašymų ją pakartoti. Pasiteiravome buvusių dalyvių, ar jie norėtų, kad vėl vyktų konferencija. Visi sakė – būtinai padarykite! Negalėjome ignoruoti žmonių prašymų. Nusprendėm dar kartą surengti finansinio raštingumo renginį. Juk jis tikrai svarbus ir mums. Mes patys norime ugdyti finansinį raštingumą Lietuvoje, nes matome, kad tai yra problema, todėl nusprendėme daryti dar kartą ir dar didesnį renginį.

– Jau užsiminėte, bet kokių atsiliepimų sulaukėte iš pirmojo renginio lankytojų ir dalyvių?

– Iš tiesų dalyvavo labai įvairaus tipo žmonės: tie, kurie dar visai neinvestuoja, tie, kurie dar neinvestuoja, bet jau nori pradėti, tie, kurie investuoja, ar tie, kurie investuoja labai daug. Iš daugelio dalyvių sulaukėm atsiliepimų, kad gautos žinios buvo labai vertingos, kad buvo solidūs praktiniai patarimai ir kad po konferencijos žmonės buvo motyvuoti investuoti. Tai buvo labai įdomi, šilta auditorija. Iš visos Lietuvos atvykę žmonės sakė, kad atvyko į rimtą konferenciją, bet kartu ir į investavimo žinių šventę.

Mums buvo labai didelis įvertinimas, kad ši konferencija buvo pavadinta švente ar net festivaliu. Tai buvo įdomesni komentarai, bet iš esmės visi kalbėjo apie gerus pranešimus, įdomų turinį, naudingas ir gilias žinias. Visiems labai patiko ir investicijų mugė, kurioje buvo galima tiesiogiai pabendrauti su įvairias investavimo paslaugas teikiančiomis įmonėmis, kurios aiškino kas veikia investavime, kaip tai padaryti praktiškai, nuo ko pradėti, kur investuoti, ką pasirinkti ir panašiai.

– Kaip Finansinės laisvės forumas pasikeitė nuo pirmojo renginio? Ko tikėtis šiemet?

– Forumas pasikeitė. Šiemet konferencija bus dvigubai didesnė su kiek pakeista koncepcija. Bus net keturios salės: pagrindinė salė, kurioje visą dieną bus skaitomi pranešimai. Kaip ir praėjusiais metais vyks investicijų mugė. Tik šiemet ji bus didesnė, nes pamatėme, kad trūksta vietos, nes norinčiųjų dalyvauti buvo daugiau, nei galėjome sutalpinti. Šių metų naujovė – atskira moterų salė. Labai norime atkreipti dėmesį į moteris, nes šiuo metu jos investuoja daug mažiau nei vyrai. Tik apie 25 proc. visų investuotojų yra moterys. Jos taip pat valdo mažesnius investicinius portfelius.

Todėl vieną salę skyrėme būtent moterims. Konferencijos metu kelsime klausimus kaip padrąsinti moteris? Kaip suderinti investavimą su šeima? Kaip investuoti vaikų ateičiai? Bus gvildenamos ir įdomesnės temos: kaip investuoti į meną ar net deimantus. Taip pat turėsime dvi praktinių užsiėmimų sales, kuriose kiekvienas galės ateiti su kompiuteriu, prisėsti ir pradėti investuoti. Galėsite sužinoti kaip išsirinkti investavimo kryptis. Kaip susidaryti portfelį. Kaip įsivertinti rizikas.

Tai bus mažesnės patalpos po 50-100 žmonių, kuriose vyks praktiniai užsiėmimai įvairiomis investavimo temomis. Vyks labai įdomi diskusija apie moteris, valdančias milijoninius investicinius portfelius. Kalbinsime ir moteris, kurios valdo didžiulius Lietuvos investicinius fondus. Visas forumas bus labai įdomus, bus daug judėjimo ir daug pasirinkimo pagal tai, kas kiekvienam asmeniškai įdomu.

– Jau daug papasakojot, bet kokią dar naudą forumo dalyviai gali gauti dalyvaudami šių metų renginyje?

– Pagrindinė nauda dalyviams – didesnis finansinis raštingumas. Pagrindinėje salėje vyks pranešimai finansinio raštingumo temomis. Bus labai aktualių pranešimų tiek apie dabartines ekonomikos, tiek apie nekilnojamojo turto tendencijas. Taip pat apie asmeninių ir šeimos finansų valdymą. Bus pristatytas pranešimas apie dirbtinį intelektą ir kaip jį galima panaudoti investuojant.

Investicijų grandai kalbės apie dabartinę investavimo situaciją pasaulyje. Taip pat bus Lietuvos banko pranešimas apie sukčiavimą, nes yra daug ir įvairių apgavikų, kurie siūlo investicijas ir išvilioja iš žmonių pinigus. Norime, kad žmonės žinotų, kaip apsaugoti savo pinigus, kad nepatikėtų savo investicijų sukčiams, kad suprastų, kur gali investuoti, kiek gali uždirbti ir kokia yra investavimo rizika.

– Kaip šis forumas prisidės prie finansinio raštingumo didinimo Lietuvoje?

– Mes matome, kad žmonės, apsilankę konferencijoje, po jos pradeda investuoti, daugiau dėmesio skiria savo finansams, apsvarsto savo finansines galimybes bei perspektyvas.

– Kokį pranešimą skaitysite ar temą moderuosite spalio 26 d. vyksiančiame „Financial Freedom Forum“ renginyje?

– Kalbėsiu apie sutelktinį finansavimą. Kodėl jis tapo labai populiaria ir lengva investavimo priemone. Kodėl jis tapo toks populiarus tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Tema bus apie nekilnojamojo turto sutelktinį finansavimą, tačiau turbūt ne aš skaitysiu pranešimą, o pakviesiu praktikus, kurie jau daug metų investuoja, papasakoti apie savo patirtį: nuo ko jie pradėjo, kaip jiems sekėsi, į ką atkreipti dėmesį, kaip pasirinkti sutelktinio finansavimo platformą. Konferencijoje taip pat bus galima išgirsti investuojančių žmonių sėkmės istorijų. Jie papasakos, kaip pradėjo ir kokios sėkmės pasiekė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas