Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 05 /09:19

V.Čmilytė-Nielsen: birželį reikia priimti koalicijos paramą turinčias Gynybos fondo dalis

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad iki parlamento pavasario sesijos pabaigos reikėtų priimti tuos Gynybos fondo paketo siūlymus, kurie turi pakankamą palaikymą koalicijoje.
Viktorija Čmilytė - Nielsen
Viktorija Čmilytė - Nielsen / Robertas Riabovas/BNS

„Dabar manyčiau, kad reikėtų priimti tuos sprendimus, kuriems turime balsus, ir ruoštis platesniam politiniam susitarimui“, – trečiadienį Žinių radijui sakė V.Čmilytė-Nielsen.

„Dabar iki birželio 30-os, iki pavasario sesijos pabaigos, turime priimti bent tai, kam turime balsų koalicijoje, ir tą padarysime“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Jos teigimu, Liberalų sąjūdis pritartų siūlymui 1 proc. procentiniu punktu iki 16 proc. didinti pelno mokesčio tarifą, dalies akcizų didinimui, taip pat vienas šaltinių gynybai turėtų būti skolinimasis.

V.Čmilytė-Nielsen sako, kad Finansų ministerijos pristatytame Gynybos fondo pakete, kurio didžiajai daliai pirmadienį pritarė Vyriausybė, yra daug priemonių, dėl kurių koalicijoje nebuvo sutarta.

„Paprasčiau būtų buvę teikti tuos siūlymus, dėl kurių koalicijoje esame aiškiai sutarę“, – teigė Seimo pirmininkė.

V.Čmilytė-Nielsen įsitikinusi, kad priimtus sprendimus dėl papildomų lėšų gynybai kitoje parlamento kadencijoje reikės pildyti bei peržiūrėti.

„Neteisinga manyti, kad mes dabar iki pavasario sesijos pabaigos išspręsime gynybos finansavimo didinimo problemą trejiems metams į priekį“, – teigė Seimo pirmininkė.

„Po rudens Seimo rinkimų, ar išliks ši koalicija, ar kažkokia jos variacija, ar susidarys nauja koalicija, gynybos finansavimas ir toliau išliks pagrindiniu klausimu“, – pridūrė ji.

V.Čmilytės-Nielsen teigimu, partijų susitarimą dėl gynybos reikėtų papildyti „konkrečiais įsipareigojimais, dėl kurių sutartų visos esminės politinės partijos“.

Gynybos finansavimas iki 3 proc. BVP didinamas siekiant greičiau išvystyti diviziją Lietuvos kariuomenėje, priimti Vokietijos brigadą, pasirengti visuotiniam šaukimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas