Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:10 /09:26

V.Kaikaris pardavė dalį turėtų įmonių akcijų Švedijos „Scandi Standard“

Verslininkas Vilius Kaikaris, pardavęs Joniškio rajono mėsos perdirbimo bendrovės „Delikatesas“ akcijų vienai didžiausių vištienos produktų gamybos Šiaurės šalyse ir Airijoje bendrovių „Scandi Standard“, tai pačiai bendrovei taip pat pardavė turėtų įmonių „Alsiai“, Alsių paukštyno ir „Bazilionai“ akcijų, skelbia „Verslo žinios“.
Vilniaus paukštynas
Vilniaus paukštynas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žemės ūkio bendrovė „Alsiai“ prieš pardavimą buvo padalinta į dvi įmones: Alsių paukštyną ir grūdines kultūras auginantį Alsių ūkį. Po atskyrimo „Alsių“ ir Alsių paukštyno akcininke tapo Švedijos „Scandi Standard“ Lietuvoje įregistruota įmonė „Scandi Standard Lithuania Holding“.

V.Kaikario bendrovės „Šiaurės vilkas“ kontroliuota „Bazilionai“ (anksčiau – Bazilionų žemės ūkio bendrovė) prieš pardavimą taip pat padalinta į dvi dalis: „Bazilionai“ ir Bazilionų ūkį. „Bazilionų“ akcininke tapo „Scandi Standard Lithuania Holding“. Bazilionų ūkį toliau kontroliuoja V.Kaikario „Šiaurės vilkas“.

Bendrovės „Šiaurės vilkas“ grupei priklauso salyklo gamybos „Maltosa“, „Virčiuvis“, mašinų remonto bendrovė „SV Servisas“, žemės ūkio bendrovė Bazilionų ūkis ir prieskonių gamybos įmonė „Saldva“.

Kaip spalį rašė BNS, „Scandi Standard“ „Šiaurės vilko“ grupės paukštienos verslą Lietuvoje įsigijo už 23,5 mln. eurų.

V.Kaikaris motyvuodamas konfidencialumu BNS tuomet teigė negalintis pasakyti, kokias dar įmones nusipirko švedų bendrovė. Rugpjūtį portalui „Verslo žinios“ jis patvirtino, kad „Scandi Standard“ perka keturias įmones, susijusias su grupės paukštininkystės verslu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito