Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Plunksnis: dvigubas akcijų listingavimas nepasiteisina

Verslininko Kęstučio Juščiaus netiesiogiai kontroliuojamos vienos didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio investicijų bendrovių „Auga Group“ ketinimas trauktis iš Varšuvos vertybinių popierių biržos (VVPB) patvirtina, kad dvigubas vertybinių popierių kotiravimas nepasiteisina, teigia Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas.
Vytautas Plunksnis
Vytautas Plunksnis / „Invalda INVL“ nuotr.

„Galima konstatuoti, kad dvigubas listingavimas Varšuvoje nepasiteisino nė vienai Baltijos šalių įmonei – jeigu įmonės veikla ir prekės ženklas su Lenkija neturi nieko bendra, mažmeninius investuotojus sudominti sunku“, – BNS sakė V.Plunksnis.

„Tuo tarpu instituciniams, išskyrus Lenkijos pensijų fondus, nėra didelio skirtumo, per kurią biržą investuoti“, – pridūrė jis.

Be „Auga Group“, akcijas „Nasdaq“ Vilniaus ir Varšuvos biržose taip pat kotiruoja vienas didžiausių kelionių organizatorių Baltijos šalyse „Novaturas“, o Talino ir Varšuvos biržose – Estijos siuvimo grupė „Silvano Fashion Group“.

Varšuvos biržoje taip pat kotiruojamos koncerno „Icor“ valdomos pastatų priežiūros grupės „City Service“ bei elektros tiekėjos „Inter RAO Lietuva“ akcijos. Anksčiau Varšuvos biržoje taip pat dalyvavo verslininko Gedimino Žiemelio aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ bei orlaivių nuomos ir prekybos grupė „AviaAM Leasing“.

Talino ir Varšuvos biržose akcijas yra kotiravusi ir Estijos azartinių lošimų organizatorė „Olympic Entertainment Group“.

„Auga Group“ trečiadienį pranešė, kad jos didžiausia akcininkė „Baltic Champs Group“ siūlo atsisakyti listingavimo Varšuvos biržoje ir akcijomis prekiauti tik Vilniaus biržoje. „Auga Group“ teigimu, tokiam siūlymui pritaria ir bendrovės valdyba, dėl jo akcininkai balsuos spalio 14 dieną.

„Auga Group“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas