Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaistų mažmeninės rinkos augimas „Limedikos“ pelną pernai augino 40 proc.

Lenkijos grupės „Pelion“ kontroliuojama didmeninės vaistų prekybos bendrovė „Limedika“ praėjusiais metais uždirbo 4,4 mln. eurų grynojo pelno – 40 proc. daugiau nei 2021 metais, kai jis siekė 2,6 mln. eurų.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Bendrovės pajamos siekė 240,6 mln. eurų ir buvo 12,5 proc. didesnės nei 2021 metais, kai jos buvo 213,8 mln. eurų, rašoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

„Pelno augimą pagrinde lėmė vaistų mažmeninės rinkos augimas ir dėl to padidėjusios pajamos“, – ataskaitoje teigė bendrovė.

Anot „Limedikos“, 2022 metais įmonė investavo į verslo plėtrą – pradėjo vaistų sandėlio ir logistikos rekonstrukcijos projektą, metų pabaigoje atidarė gyvūnų prekių elektroninę parduotuvę mumbo.lt.

Pernai Konkurencijos taryba už susitarimą dėl antkainių skyrė milijonines baudas vaistines valdančioms bendrovėms, „Limedikai“ bauda siekė 7,4 mln. eurų, tačiau bendrovė tikisi, kad bauda teisme bus panaikinta ir ji neturės įtakos finansiniams rezultatams.

„Vadovybės įsitikinimu, šis nutarimas bus panaikintas (...) Tai reiškia, kad paskirta bauda neturėtų daryti įtakos nei esamiems, nei ateitiems finansiniams rezultatams“, – teigė bendrovė.

2023 metais „Limedika“ planuoja dėmesį sutelkti į savo pagrindinės veiklos vystymą, bendradarbiaus su nepriklausomomis vaistinėmis ir vaistinių tinklais bei „Gintarine vaistine“ ir „Norfos vaistine“.

Įmonė taip pat planuoja užbaigti sandėliavimo ir logistikos centro rekonstrukciją bei toliau investuoti į automobilių, tinkamų transportuoti farmacinius produktus, parko atnaujinimą.

2022 metų gruodžio 31 dieną bendrovėje dirbo 342 darbuotojai, prieš metus – 351 darbuotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas