Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų bankai ruošiasi 10 mlrd. dolerių smūgiui dėl atsitraukimo iš Rusijos

Invazija į Ukrainą verčia JAV ir Europos skolintojus, turinčius tūkstančius darbuotojų šalyje, pasitraukti, skelbia „Financial Times“.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123RF.com nuotr.

Vakarų bankai ruošiasi 10 mlrd. dolerių nuostoliams dėl savo veiklos Rusijoje, nes ruošiasi pasitraukti iš šios šalies dėl jos invazijos į Ukrainą.

Tarptautinės sankcijos privertė bankus apsvarstyti galimybę nusigręžti nuo šalies, į kurią kai kurie skolintojai pirmą kartą įžengė daugiau nei prieš šimtmetį.

Šią savaitę daugybė Europos bankų atidėjo milijardus eurų nuostoliams padengti, kad galėtų uždaryti savo operacijas Rusijoje, po to, kai praėjusį mėnesį panašių veiksmų ėmėsi JAV skolintojai.

Remiantis „Financial Times“ skaičiavimais, Vakarų bankai, turintys 86 mlrd. dolerių įsipareigojimų Rusijoje, kurioje dirba beveik 40 tūkst. darbuotojų, atideda daugiau kaip 10 mlrd. dolerių, nuspėdami, kad jų įmonės patirs nuostolių.

Italijos skolintojas „UniCredit“ šią savaitę atidėjo 1,3 mlrd. eurų galimiems nuostoliams padengti, įspėdamas, kad gali patirti 5,3 mlrd. eurų nuostolį, jei būtų sunaikintas visas jo Rusijos verslas. „Esu tikras, kad pastebėjote, kaip greitai keičiasi... sankcijų bangos“, – sakė „UniCredit“ generalinis direktorius Andrea Orcelis.

Bankas, turintis 4 000 darbuotojų ir 2 mln. klientų šalyje, Rusijoje veikia jau 17 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai