Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis per mėnesį didėjo 3, per metus – 12 punktų

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis liepą buvo 0 ir, palyginti su birželiu, padidėjo 3 procentiniais punktais, o per metus – liepą, palyginti su 2022 metų liepa – 12 punktų.
Temos: 1 Ekonomika

Pastaruosius du mėnesius mažėjęs rodiklis sugrįžo į balandžio mėnesio lygį ir buvo didžiausias per pastaruosius 12 mėnesių, skelbia Valstybės duomenų agentūra.

SEB banko ekonomisto Tado Povilausko vertinimu, vartotojų pasitikėjimo rodiklis pastarąjį pusmetį yra gana stabilus.

„Jis rodo stabilumą ta prasme, ir ką kiti rodikliai rodo, situacija darbo rinkoje stabili, darbuotojų skaičius iš esmės reikšmingiau nekinta, atleidimų ir priėmimų skaičius yra daugmaž praėjusių metų lygyje. Šiek tiek samda sumažėjo, bet atleidimų daug nėra, darbuotojų skaičius stabilus, infliacija sumažėjusi“, – BNS sakė T.Povilauskas.

Liepą, palyginti su birželiu, gyventojai geriau vertino šalies ekonominės padėties perspektyvas, šiek tiek geriau – namų ūkio finansinės padėties perspektyvas ir jos pokyčius per 12 mėnesių, tačiau šiek tiek mažiau ketino išleisti didesniems pirkiniams.

Gyventojų, manančių, kad šalies ekonominė padėtis gerės, dalis didėjo 6 punktais iki 24 proc., o kad pablogės – sumažėjo 7 punktais iki 30 proc.

Savo padėties pasikeitimus per 12 mėnesių gyventojai vertino šiek tiek geriau nei birželį: teigiančių, kad ji pagerėjo, dalis padidėjo 2 punktais iki 21 proc., kad pablogėjo – sumažėjo 1 punktu iki 29 proc.

Kaip ir birželį, 23 proc. gyventojų tikėjosi, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per ateinančius 12 mėnesių gerės, 12 proc. – blogės (birželį – 14 proc.).

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime liepą skyrėsi 2 punktais: mieste jis buvo minus 1, kaime – 1. Mieste jis padidėjo 2, kaime – 3 punktais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas