Indekso pakilimas vasarį buvo didžiausias nuo 2012 metų vidurio, pranešė FAO.
Pasak organizacijos, kainų pakilimą, be kita ko, lėmė su orais susiję veiksniai ir padidėjusi maisto paklausa.
Vis dėlto indeksas vasarį buvo 2,1 proc. mažesnis negu tuo pat mėnesiu pernai.
Palyginti su sausio mėnesiu, labiausiai pakilo cukraus (6,2 proc.) ir augalinių aliejų (4,9 proc.), grūdų (3,6 proc.) ir pieno produktų (2,9 proc.) kainos.
Grūdų kainų indeksas vasarį, palyginti su sausio mėnesiu, pakilo 6,8 punkto, arba 3,6 proc., iki 195,8 punkto, tačiau buvo 18,8 proc. mažesnis negu pernai vasario mėnesį.
Augalinių aliejų kainų indeksas, palyginti su sausio mėnesiu, pakilo 9,2 punkto, arba 4,9 proc., iki 197,8 punkto, o pieno produktų kainų indeksas – 7,7 punkto, arba 2,9 proc., iki 275,4 punkto. Mėsos kainų indeksas smuktelėjo 0,5 punkto iki 182,6 punkto.
Cukraus kainų indeksas vasarį sudarė 235,4 punkto ir buvo 13,7 punkto, arba 6,2 proc., didesnis negu mėnesiu anksčiau.