Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 27 /13:33

Velykoms kiaušinių nepritrūks

Europoje trūkstant kiaušinių ir kai kurioms šalims ribojant jų pardavimą gyventojams, Lietuvoje veikiantys prekybos tinklai tikina, kad Velykoms lietuviai kiaušinių turės – jų esą pakanka, todėl prekyba jais ribojama nebus.
Kiaušiniai
Kiaušiniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjungoje įsigaliojo nauji reikalavimai, numatantys didesnį vištos gardo plotą. Pagal naujus reikalavimus tame pačiame pastate galima laikyti trečdaliu mažiau vištų, todėl išaugo vištų augintojų sąnaudos, taigi ir kiaušinių kaina. Kai kurie prekybininkai reikalavimų įvykdyti laiku nesugebėjo, todėl nebegali prekiauti kiaušiniais.

15min.lt pirmadienį rašė, kad dėl to Estijoje prekybos tinklai pradėjo riboti kiaušinių prekybą. Estijoje veikiančiuose „Prisma“ prekybos centruose uždrausta pirkti daugiau kaip tris dėžutes kiaušinių. „Rimi“ leidžia įsigyti kiek daugiau – penkias dėžutes, ir tik „Selver“ prekybos centrai  neriboja kiaušinių pardavimo.

Tuo metu Lietuvos prekybininkai kiaušinių prekybos riboti nežada.

„Iš tikrųjų prieš tai rekomendavome kai kuriose parduotuvėse pirkti ne daugiau šešių dėžučių kiaušinių. Bet mes nedraudėme pirkti, tik rekomendavome. Dabar situacija nusistovėjo, kiaušinių netrūksta. Skaičiavome, kalbėjomės su tiekėjais ir nusprendėme, kad kiaušinių užtenka“, – 15min.lt sakė RIMI atstovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Jokių planų riboti kiaušinių pardavimų neturi ir MAXIMA. Prekybos tinklo atstovė Olga Malaškevičienė pabrėžė, kad prekyba niekada nebuvo ribojama, to neketinama daryti ir artimiausiu metu.

„Velykoms kiaušinių nepritrūks. Jei pritrūks lietuviškų, ieškosime artimiausiose rinkose“, – 15min.lt sakė Olga Malaškevičienė.

Neketina apribojimų įvesti ir prekybos centras „Prisma“.

„Ribojimą įsigyjamų prekių kiekiui parduotuvė Lietuvoje gali įvesti tik atsižvelgdama į ribotą prekių kiekį rinkoje bei tam tikrų akcijų metu tam, kad būtų užtikrintas prekių kiekis namų ūkiams. Šiuo metu kiaušinių prekyboje turime pakankamai, todėl ribojimų įvesti neplanuojame“, – 15min.lt aiškino „Prisma“ komercijos direktorius Hannu Houni.

Pastaruoju metu kiaušiniai dėl naujų ES reikalavimų brango beveik trečdaliu, pigiausi pabrango litu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento