Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vengrijos bankas sumažino bazines palūkanas kukliau nei tikėtasi

Vengrijos centrinis bankas per pirmąjį šiais metais pinigų politikos tarybos posėdį antradienį nusprendė bazinių palūkanų normą apkarpyti dar 0,75 procentinio punkto iki 10 procentų.
Bernadett Szabo / REUTERS
Pinigai
Temos: 1 Vengrija

Tai jau ketvirtas jų mažinimas nuo pinigų politikos švelninimo pradžios spalį, tačiau šįkart buvo kuklesnis nei tikėjosi rinka – vienu procentiniu punktu, nurodo „Trading Economics“.

Tiek pat buvo apkarpytos ir paskolų su užstatu palūkanų bei vienos nakties depozitų palūkanų normos – iki atitinkamai 11 proc. ir 9 procentų.

Metų infliacija Vengrijoje gruodį pasiekė žemiausią lygį nuo 2021-ųjų rugsėjo – 5,5 proc., tačiau bet vis dar gerokai viršija centrinio banko nustatytą 3 proc. tikslinę ribą. Anot reguliuotojo, šis tikslas bus pasiektas veikiausiai tik 2025-ųjų pradžioje.

Taip pat tikimasi, kad skolinimosi išlaidos šalyje toliau bus mažinamos, siekiant paskatinti ekonomiką, kurios metinis nuosmukis buvo užfiksuotas tris metų ketvirčius iš eilės, tačiau tai bus daroma apdairiai, kruopščiai įvertinus išorines rizikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas