Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Verslas ir profsąjungos pritaria G.Nausėdos siūlymui mažinti GPM

Prezidentui Gitanui Nausėdai ketinant siūlyti laikinai mažinti gyventojų pajamų mokestį (GMP) ir taip švelninti koronaviruso krizės pasekmes, verslo ir profesinių sąjungų atstovai teigia pritariantys tokiai iniciatyvai.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininko Kęstučio Juknio teigimu, sumažinus GPM žmonės gaus didesnes pajamas ir palaikys ekonomikai atsigauti būtiną vartojimo lygį.

Anot jo, „Sandrauga“ taip pat siūlo svarstyti galimybę mažinti ir darbdaviui tenkančią darbo jėgos apmokestinimo dalį, taip išsaugant daugiau darbo vietų ir sumažinant „Sodros“ praradimus.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus teigimu, dėl sumažinus GPM papildomi pinigai patektų į finansiškai aktyvių žmonių sąskaitas.

„O padidėję asmeniniai finansai būtų protingai išleisti papildomoms reikmėms, kurios palaipsniui keltų šalies ekonomikos lygį“, – pranešime sakė V.Sutkus.

Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta antradienį sakė, kad siūloma laikinai – iki šių metų pabaigos – sumažinti šį mokestį ir taip padidinti visų dirbančių žmonių pajamas, paskatinti paklausą bei sušvelninti ekonomikos nuosmukį.

Finansų ministras Vilius Šapoka skeptiškai vertino tokį pasiūlymą ir teigė, kad yra kitų priemonių didinti žmonių pajamas.

Šiuo metu pagrindinis pajamų mokesčio tarifas yra 20 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas