Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viceministrė Vengrijoje su ES kolegomis aptars energetikos sistemos dekarbonizaciją

Viceministrė Inga Žilienė pirmadienį Vengrijoje su Europos Sąjungos (ES) kolegomis aptars energetikos sistemos dekarbonizaciją.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Budapešte rengiamose neformalaus ES Energetikos tarybos posėdžio diskusijose bus aptartas geoterminės energijos vaidmuo, energetikos politikos įgyvendinimas iki 2030 metų ir nacionalinių energetikos ir klimato planų svarba, energetikos sektoriaus indėlis į naują konkurencingumo susitarimą.

Įprastai tokiuose renginiuose dalyvaujama ministrų lygiu.

Vis tik, reaguodama į Vengrijos premjero Viktoro Orbano vizitą Rusijoje, Lietuva nusprendė mažinti politinį atstovavimą šioje Vidurio Europos šalyje rengiamuose susitikimuose. 

Šiais metais Budapešte numatoma ir daugiau panašių susitikimų, kadangi Vengrija liepą pusmečiui perėmė pirmininkavimą Bendrijai.

Bendrijos lyderių pasipiktinimą V. Orbanas sukėlė, kai pirmąją pirmininkavimo dieną jis išvyko į Ukrainą iš anksto neskelbto vizito, tačiau jau po kelių dienų nuskrido ir į Maskvą susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Dvišaliu pagrindu surengtą vizitą į Rusiją tiek pats V. Orbanas, tiek V. Putinas klaidingai vaizdavo kaip vykstantį po ES vėliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito