Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vidurio Azijos ir Kaukazo šalių ūkius temdys Rusijos ekonomikos debesys

Rusijos ekonomikos susitraukimas sumažino ir Kaukazo bei Vidurio Azijos šalių ūkių augimo prognozes. Tokį verdiktą ketvirtadienį paskelbė Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (EBRD), rašo naujienų svetainė themoscowtimes.com.
Rublių spaustuvėje
Rublių spaustuvėje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Mažėjančios Rusijoje dirbančių imigrantų iš Armėnijos ir Tadžikijos finansinės perlaidos šiose šalyse pasilikusiems giminaičiams kirs pastarųjų valstybių ekonomikoms.

„Rusijos ekonomika susitraukė, perlaidos iš Rusijos į Vidurio Aziją ir Kaukazo šalis smarkiai mažėja“, – teigė EBRD atstovai kasmetiniame susitikime, kuris šįmet vyko Gruzijos sostinėje Tbilisyje.

Manoma, kad Tadžikija, kurios 42 proc. BVP sudaro perlaidos iš užsienyje dirbančių piliečių, 2015 m. gali nukentėti labiau, negu per 2009 m. buvusią finansų krizę.

Šie metai finansine prasme bus niūrūs ir kitai skurdžiai Vidurio Azijos šaliai Kirgizijai, kurios ženkli gyventojų dalis taip pat dirba Rusijoje.

Remiantis EBRD prognozėmis, Vakarų šalių sankcijų ir sumažėjusių naftos kainų pasaulinėse rinkose sužeista Rusijos ekonomika 2015 m. susitrauks 4,5 proc.

Remiantis EBRD prognozėmis, Vakarų šalių sankcijų ir sumažėjusių naftos kainų pasaulinėse rinkose sužeista Rusijos ekonomika 2015 m. susitrauks 4,5 proc.

Ketvirtus pagal dydį pasaulyje gamtinių dujų išteklius turinčios Turkmėnijos ūkis 2015 m. nukentės mažiau ir jo metinis augimas sieks 9,5 proc.

Kaukazo šalies Armėnijos, smarkiai priklausančios nuo finansinės pagalbos ir investicijų iš Rusijis, ūkis 2015 m. susitrauks 1,5 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas