Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vidutinis priskaičiuotasis darbo užmokestis Estijoje antrąjį ketvirtį padidėjo 7,3 proc.

Vidutinis mėnesinis priskaičiuotasis darbo užmokestis Estijoje antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, padidėjo 7,3 proc. iki 1,538 tūkst. eurų, parodė šalies statistikos tarnybos paskelbti duomenys.
Talinas
Talinas / „Scanpix“ nuotr.

Pasak statistikos tarnybos analitiko Argo Tarkiaineno, vidutinio mėnesinio priskaičiuotojo darbo užmokesčio tokio dydžio prieaugis paskutinį kartą buvo fiksuotas 2019 metų trečiąjį ketvirtį.

Didžiausias priskaičiuotasis darbo užmokestis tebebuvo informacijos ir ryšių, finansų ir draudimo bei energetikos sektoriuose.

Informacijos ir ryšių sektoriuje mėnesinis priskaičiuotasis darbo užmokestis sudarė vidutiniškai 2,761 tūkst. eurų, finansų ir draudimo sektoriuje – 2,545 tūkst. eurų, o energetikos sektoriuje – 2,124 tūkst. eurų.

Tuo tarpu mažiausias vidutinis mėnesinis priskaičiuotasis darbo užmokestis buvo apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų sektoriuje (884 eurai), nekilnojamojo turto veikloje (1,124 tūkst. eurų), taip pat meno, pramogų ir poilsio organizavimo veikloje (1,208 tūkst. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas