Pieno gamyba išaugo dėl didėjančio vidutinio pieno primilžio iš karvės, kuris 2011 m., palyginti su 2010 m., buvo 3 procentais didesnis.
2011 m., palyginti su 2010 m., mėsos gamyba padidėjo, nes buvo papjauta daugiau paukščių (3 proc.) ir paskersta daugiau kiaulių (2 proc.), skaičiuojant skerdenos svoriu, neįskaitant subproduktų. Papjautų paukščių skaičius išaugo 1 procentu, arba 0,5 mln., paskerstų kiaulių – 2 procentais, arba 20,8 tūkst. Vidutinis paskerstos kiaulės svoris 2011 m., kaip ir 2010 m., buvo 82 kg. Paskerstų galvijų skaičius sumažėjo 6 procentais (paskersta 10,8 tūkst. mažiau negu 2010 m.). Vidutinis paskersto galvijo svoris 2011 m. siekė 229 kg (4 kg daugiau negu 2010 m.).
Gyvų veršelių į kitas šalis 2011 m., palyginti su 2010 m., išvežta 7 procentais mažiau (2011 m. išvežta 117,9 tūkst. veršelių), gyvų kiaulių – 41 procentu mažiau (2011 m. išvežta 260,9 tūkst. kiaulių).
Ūkininkų ir šeimos ūkiuose pagamintos mėsos (skerdenos svoris, neįskaitant subproduktų) dalis, palyginti su visa gamyba, sudarė 33 procentus (2010 m. – 35), pieno – 84 (2010 m. – 84), kiaušinių – 24 procentus (2010 m. – 21).
2011 m. vienam šalies gyventojui vidutiniškai buvo pagaminta 70 kg mėsos skerdenos (2010 m. – 67 kg), iš jos 27 kg kiaulienos (2010 m. – 26 kg), 554 kg pieno (2010 m. – 528 kg), 240 vnt. kiaušinių (2010 m. – 252 vnt.). Latvijoje vienam gyventojui per metus buvo pagaminta 39 kg mėsos, 410 kg pieno, 323 vnt. kiaušinių, o Estijoje – atitinkamai 60 kg, 517 kg ir 137 vnt.
2012 m., palyginti su 2011 m. (sausio 1 d.), avių skaičius padidėjo 3,2 procento, galvijų – 0,6 procento. Kiaulių skaičius sumažėjo 15 procentų, paukščių – 5,8 procento.