Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas turtingiausių Ukrainos verslininkų: Mariupolio gamyklos nedirbs Rusijos okupacijos sąlygomis

Vienas turtingiausių Ukrainos verslininkų Rinatas Achmetovas pareiškė, jog Mariupolio metalurgijos gamyklos niekada nedirbs Rusijos okupacijos sąlygomis.
Rinatas Achmetovas
Rinatas Achmetovas / „Sputnik” nuotr.

„Rusijos kariai Mariupolį verčia griuvėsiais, žudo miesto gyventojus, bombarduoja gamyklas. Šios gamyklos jokiu būdu neveiks Rusijos okupacijos sąlygomis“, – JAV leidiniui „The Wall Street Journal“ sakė verslininkas.

R.Achmetovas pabrėžė, kad Ukrainos kariuomenės didvyriškų pastangų dėka gamyklos „Azovstal“ ir „Illich Steel“ tebėra kontroliuojamos Ukrainos.

„Azovstal“ ir Iljičiaus vardo geležies ir plieno gamyklose dirbo apie 40 tūkst. miesto gyventojų. Abi gamyklos yra kontroliuojamos Ukrainos, tačiau jos laikinai uždarytos“, – verslininką cituoja WSJ.

Anksčiau R.Achmetovas sakė tebesantis Ukrainoje ir kad visi jo verslai, taip pat ir labdaros fondas daro viską Ukrainos pergalei šiame kare, kad padėtų civiliams gyventojams.

„Esu tikras, jog ateis laikas, kai atkursime Ukrainą, ir investuosiu visas savo pastangas ir lėšas, kad Ukraina būtų atkurta ir taptų stipria bei klestinčia šalimi“, – Rusijos sukelto karo pradžioje kalbėjo verslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai