Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienintelis šalyje Klaipėdos žuvų aukcionas nebus parduotas

Klaipėdos žuvų aukcionas nebus privatizuotas, o Žemės ūkio ministerija prireikus yra pasirengusi pati sumokėti milijonines skolas Europos Sąjungai.
Mokslininkų tyrimo objektas – lašišų migracija
Žuvis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai uostamiesčio politikams ir žvejų bendruomenei patvirtino žemės ūkio viceministras Aušrys Macijauskas, rašo naujienų portalas lrytas.lt.

„Noriu kategoriškai paneigti gandus, kad aukcionas bus privatizuotas ar likviduotas. Žemės ūkio ministerija dės visas pastangas tam, kad aukcionas toliau veiktų. Šiuo metu siūlau nepradėti diskusijų teisiniais klausimais ir nesvarstyti, kuo pasibaigs ši istorija – į tai atsakys teismas. Bet jeigu nutiktų taip, kad teismas visgi įpareigotų gražinti ES pinigus, tai ministerija neatmeta galimybės skirti lėšų ir įnešti reikiamą sumą į aukciono biudžetą“, – neeiliniame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje antradienį kalbėjo žemės ūkio viceministras A.Macijauskas.

„Aukcionas yra labai reikalingas tiek žvejams, tiek žuvies produktų perdirbėjams, tiek ir žmonėms, kurie nori įsigyti šviežios žuvies. Dabar mes nieko nežinome ir galime tik laukti kas bus toliau, koks bus aukciono likimas“, – kalbėjo Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos vadovas Alfonsas Bargaila.

Dėl Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų bendrovė Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas yra įpareigotas grąžinti beveik 6 mln. litų europinių lėšų, skirtų aukciono įrengimui.

Prieš keletą metų sukurtos bendrovės patalpos buvo įrengtos iš ES lėšų. Konkursą laimėjo įmonė „Hidrostatyba“, kuri pasiūlė mažiausią kainą. Jau pasibaigus viešojo pirkimo konkursui buvo nuspręsta už europines lėšas įsigyti ir kompiuterinės technikos. Tačiau aukciono vadovai nerengė atskiro konkurso, o kompiuterinės technikos įsigyjamą priskyrė statybos darbų rangovui. Todėl „Hidrostatybos“ atliktų darbų kaina labai išaugo ir taip buvo pažeistas įstatymas.

Dėl šios priežasties Nacionalinė mokėjimo agentūra (toliau NMA) reikalauja grąžinti 5,6 mln. Litų ES lėšų, panaudotų aukciono statybai. Žvejų bendruomenė bei vietos politikai baiminosi, kad aukciono savininkė ŽŪM privatizuos arba likviduos aukcioną.

Pirmasis teismo posėdis dėl Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono vyks lapkričio 15 dieną.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai