Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 15

Į restoraną – vienas kaip pirštas: tokių svečių sulaukiama vis daugiau

Pasaulinės tendencijos rodo, kad restoranai vis daugiau sulaukia lankytojų, kurie užsisako staliuką vienam. Svarstoma, kad to priežastys gan gilios: daugėja vienišų gyventojų, įtemptame gyvenimo ritme vis svarbesniu tampa laikas sau. 15min pasidomėjo, ką apie vienišus valgytojus galvoja lietuviškos maitinimo įstaigos.
Vakarienė vienam
Vakarienė vienam / Unsplash.com nuotr.

JAV restoranų užsakymo platformos „OpenTable“ birželį užsakyta vartotojų apklausa parodė, kad 60 proc. respondentų per pastaruosius metus vakarieniavo vieni. O štai Amsterdame netgi buvo atidarytas restoranas „Eenmaal“, kuriame prie vienviečių staliukų buvo laukiami tik vieniši vakarieniautojai.

Lietuviškų restoranų atstovai pastebi, kad ir Lietuvoje gana įprasta į restoraną eiti vienam. Dalis Lietuvos gyventojų nusprendžia vieni apsilankyti restorane, nes tai patogu – nereikia ruošti maisto namuose, o kiti tiesiog nori patenkinti savo gurmanišką smalsumą. Tarp besirenkančių vakarienę vienam – taip pat daug tų, kurie išvyksta į verslo keliones.

Restorano „Ertlio namas“ vadovas, virtuvės šefas Tomas Rimydis 15min sakė, kad į restoraną ateinantys vieniši lankytojai yra vieni įdomesnių svečių.

„Vienas svečias, kuriam reikia skirti antro svečio dėmesį, bet mes mielai juos priimame. Tik tiek, kadangi jie yra vieni, jiems reikia skirti daugiau dėmesio ir laiko bendraujant, palaikant ryšį, – kad nebūtų nuobodu mėgautis vakariene. Tačiau šis klientas žino, kur atėjo, ko tikisi. Jie man patinka tuo, kad ateidami į restoraną visada pasidaro „namų darbus“, neužeina eidami tiesiog pro šalį. Jie mėgaujasi vakariene“, – pasakojo T. Rimydis ir pridūrė, kad tokie svečiai leidžia „stiebtis“ restoranui.

Gamintojo nuotr. /Tomas Rimydis
Gamintojo nuotr. /Tomas Rimydis

Šis klientas žino, kur atėjo, ko tikisi. Jie man patinka tuo, kad ateidami į restoraną visada pasidaro „namų darbus“, neužeina eidami tiesiog pro šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas