Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Viktoras Uspaskichas: Vladimiro Romanovo sesuo prašė Seime aiškintis Ūkio banko moratoriumą ir perdavimą Šiaulių bankui

Buvusio Ūkio banko akcininko Vladimiro Romanovo sesuo Olga Gončaruk prašė sukurti parlamentinę tyrimo grupę, kuri aiškintųsi, ar Lietuvos bankas teisėtai apribojo Ūkio banko veiklą, atskyrė „gerąją“ jo dalį, perdavė Šiaulių bankui, o „blogajai“ skelbia bankrotą. Taip portalui Delfi.lt teigė Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ji (V.Romanovo sesuo – 15min.lt) paklausė, kokios yra mūsų galimybės išnagrinėti, ar teisingai priimtas sprendimas (dėl Ūkio banko – Delfi.lt). Nes Seimo komisija nagrinėjo „Snoro“ nacionalizavimą, tai norėjo to paties“, – sekmadienį sakė V. Uspaskichas.

15min.lt primena, kad vasario 12 d. paskelbta, kad laikinai apribota Ūkio banko veikla, paskirtas banko laikinasis administratorius. Lietuvos banko valdyba sprendimą apriboti banko veiklą priėmė įvertinusi rizikingas pastarųjų metų Ūkio banko veiklos tendencijas, bankui žalingus akcininkų veiksmus, priežiūros institucijos nurodymų nevykdymą ir dėl to kylančią grėsmę stabiliai ir patikimai banko veiklai.

Praėjusią savaitę Vyriausybė nutarė paskolinti valstybės įmonei Indėlių ir investicijų draudimas iki 800 mln. litų.

Šeštadienį pranešta, kad Šiaulių bankas perima dalį Ūkio banko turto ir įsipareigojimų.

Šiaulių bankui bus perduodami Ūkio banko įsipareigojimai klientams, neviršijantys Lietuvos Respublikos indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatyme numatytos draudimo išmokos draudžiamojo įvykio atveju. Pagal patvirtintą preliminarų turto vertinimą bendra į Šiaulių banką perkeliamų įsipareigojimų klientams suma sudaro 2,7 mlrd. Lt. Tokia pati yra ir perkeliamo turto bei valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ įnašo vertė – 2,7 mlrd. Lt.


 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi