Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
13:58 /15:34

Vilniaus oro uosto teritorijoje nukrito susprogęs balionas su kontrabandiniu kroviniu

Vilniaus oro uosto aerodromo teritorijoje šeštadienio naktį apie 23.45 val. pastebėtas nedidelis ir nekontroliuojamas balionas, kuris su kroviniu nukrito oro uoste. Preliminariais duomenimis, tai buvo kontrabandinės cigaretės.
Lėktuvų stebėjimas Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uostas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Apie rastą objektą su kroviniu buvo informuotos oro uosto specialiosios tarnybos, policija, „Aro“ pareigūnai, sekmadienį pranešė Lietuvos oro uostai (LTOU).

Pranešama, kad nukritęs objektas buvo pašalintas, jį pareigūnai pasiėmė tolimesniam tyrimui.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė BNS sekmadienį teigė, kad pagal pirminę informaciją virš Vilniaus oro uosto skrido balionas, kuris sprogo ir į oro uosto teritoriją nukrito juoda dėžė.

Dėžė buvo apvyniota juoda plėvele, pro kurios plyšį matėsi cigarečių pakeliai „Minsk“, o įvykio vietoje liko dirbti muitinės pareigūnai.

Pasak LTOU, įtakos oro uosto operacijoms ir skrydžiams dėl šio įvykio nebuvo.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis BNS teigė, kad oro uosto teritorijoje nukritusiame krovinyje buvo 1250 dviejų rūšių baltarusiškų cigarečių pakelių, krovinį perėmė muitinė.

VSAT atstovas teigė, kad pasienyje su Baltarusija pastačius fizinį barjerą, pasieniečiai beveik kasdien fiksuoja vadinamųjų meteorologinių balionų arba dronų su nedideliais kontrabandiniais kroviniais skrydžius iš Baltarusijos į Lietuvą.

„Tai yra vadinamasis nuotolinis gabenimo būdas, kuris išpopuliarėjo nuo to laiko, kai prie Baltarusijos sienos buvo pastatytas fizinis barjeras (...). Visa siena su Baltarusija dabar yra VSAT stebima stebėjimo kameromis, ir tie dalykai kontrabandininkams buvo labai rimta kliūtis gabenti cigaretes žeme. Tai jie ieško tų būdų“, – teigė G.Mišutis.

VSAT nuotr./Meteorologinis balionas skraidino kontrabandą
VSAT nuotr./Meteorologinis balionas skraidino kontrabandą

Atvejai, kai nusikaltėliai kontrabandą iš Baltarusijos skraidina į Lietuvą oro balionais, gana dažni (žr. susijusius straipsnius).

Informaciją apie pastarąjį incidentą Vilniaus oro uoste paviešinęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vicepirmininkas Dainius Gaižauskas tvirtina, kad „vien praėjusią savaitę į Lietuvą iš Baltarusijos įskrido daugiau nei 150 meteorologinių balionų su kroviniais, sveriančiais iki 50 kg. Jie laisvai skrenda į Lietuvos gilumą iki 60 km“.

Pasak politiko, keturi tokie balionai praėjusį ketvirtadienį nusileido Alytaus mieste, dar vienas tą pačią dieną nusileido Varėnoje ant geležinkelio bėgių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas