Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus rajono taryba pritarė svarstymui dėl 4,4 mln. Eur paskolos ėmimo ES projektų kofinansavimui

Penktadienį Vilniaus rajono savivaldybės taryba po pateikimo pritarė sprendimui svarstyti projektą dėl ilgalaikės, ne daugiau kaip 4 mln. 400 tūkst. Eur paskolos paėmimo Europos Sąjungos investicinių projektų vykdymui, rašoma Vilniaus rajono savivaldybės pranešime spaudai.
Vilniaus rajono savivaldybė
Vilniaus rajono savivaldybė / Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.

Numatyta, kad už pasiskolintas lėšas būtų baigti įgyvendinti penki projektai: Šalčininkai+ funkcinės zonos plėtros strategijos įgyvendinimas; Gatvių apšvietimo modernizavimas Vilniaus r. I etapas; Gatvių apšvietimo modernizavimas Vilniaus r. II etapas; Bendruomeninių apgyvendinimo bei užimtumo paslaugų asmenims su proto ir (arba) psichikos negalia plėtra Vilniaus rajone ir Vilniaus rajono Rudaminos meno mokyklos infrastruktūros modernizavimas. Lėšos būtų skiriamos minėtų projektų turto įsigijimui, pvz. Vilniaus rajono Rudaminos meno mokyklos baldams ir scenos įrangai įsigyti, taip pat objektų rangos darbams.

„Turime nemažai investicinių projektų, kuriuos reikia pabaigti. Paskola būtų skirta projektų kofinansavimui, o tai reiškia, kad kiek daugiau nei 4 mln. Eur būtų skirti pradėtų penkių projektų darbams atlikti ta dalimi, kurios nefinansuoja Europos Sąjunga. Be to, paskola sudarytų galimybę laiku atsiskaityti su rangovais už atliktus darbus vykdant investicinius projektus“, – teigia Vilniaus rajono savivaldybės meras Robertas Duchnevičius.

Sprendimo projekte numatoma, kad paskola investiciniams projektams finansuoti būtų imama iš palankiausias sąlygas pasiūliusios kredito įstaigos. Pažymima, kad paskolos ėmimo procesas inicijuotas 2012 metais.

Vilniaus rajono savivaldybės taryba galutinai dėl paskolos ėmimo turės dar kartą balsuoti priėmimo stadijoje kitame Tarybos posėdyje.

Trumpai apie Vilniaus rajono savivaldybės administracijos projektus, numatomus finansuoti pasiskolintomis lėšomis:

Šalčininkai+ funkcinės zonos plėtros strategijos įgyvendinimas – Vilniaus rajono savivaldybė, įgyvendindama bendrą su Šalčininkų rajono savivaldybe projektą, pradėjo Rudaminos turgavietės modernizavimo darbus, rekonstruojant pastatą, aptveriant teritoriją, atnaujinant el. įvadą, įrengiant prekybos paviljonus, grindinio automobilių stovėjimo aikšteles, vaizdo stebėjimo sistemas, apšvietimą.

Gatvių apšvietimo modernizavimas Vilniaus r. I etapas – siekdama užtikrinti gyventojų saugumą tamsiu paros metu ir sumažinti energijos suvartojimą gatvių apšvietimui, Vilniaus rajono savivaldybė 2020 m. pradėjo įgyvendinti gatvių apšvietimo modernizavimo projektą. Šiuo metu elektrą taupantys šviestuvai jau apšviečia 5-ių seniūnijų gatves: Mickūnų, Nemėžio, Pagirių, Riešės ir Rudaminos. Seni ir neefektyvūs šviestuvai pakeisti naujais moderniais LED technologijų šviestuvais.

Gatvių apšvietimo modernizavimas Vilniaus r. II etapas – gatvių apšvietimo modernizavimo projektas startavo ir kitose seniūnijose. Projekto metu atnaujinamas apšvietimas keičiant senus šviestuvus ir įrengiant naujus modernius LED šviestuvus, keičiamos senos atramos, kabeliai ir įrengiami nauji 10 seniūnijų teritorijose: Bezdonių, Buivydžių, Dūkštų, Juodšilių, Kalvelių, Marijampolio, Medininkų, Nemenčinės, Rukainių, Šatrininkų.

Bendruomeninių apgyvendinimo bei užimtumo paslaugų asmenims su proto ir (arba) psichikos negalia plėtra Vilniaus rajone – šio projekto tikslas yra sukurti sąlygas, reikalingas veiksmingam ir tvariam perėjimui nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų, kurios skatintų paslaugos gavėjų savarankiškumą ir visapusišką dalyvavimą bendruomenėje, prieinamumą Vilniaus rajone.

Projekto metu numatoma dviejų naujų grupinio gyvenimo namų statyba (Mokyklos g. 10, Didžiosios Riešės k., Riešės sen. ir Naujoji g. 1, Pikeliškių k., Riešės. sen.), apgyvendinant tikslinę paslaugų gavėjų grupę, t. y. proto ir (arba) psichikos negalią turinčius darbingo amžiaus asmenis bei Dienos užimtumo centro ir socialinių dirbtuvių statyba (Alyvų g. 20, Didžiosios Riešės k., Riešės sen.), kur paslaugų tikslinė grupė – bendruomenines apgyvendinimo paslaugas gaunantys asmenys bei kiti Vilniaus rajono gyventojai, su proto ar psichine negalia (iš viso 32 vietos). 2020 m. pasirašyta finansavimo sutartis. Projekto pabaiga 2023 m. Rangos darbai įrengiant Socialines dirbtuves prasidėjo 2022-aisiais.

Taip pat sudaryta sutartis dėl vieno iš grupinių gyvenimo namų Pikeliškių k., Riešės sen. rangos darbų, dėl grupinių gyvenimo namų Didžiosios Riešės k. – parengta techninė dokumentacija, vykdomi rangos darbų viešieji pirkimai.

Vilniaus rajono Rudaminos meno mokyklos infrastruktūros modernizavimas – projekto metu buvo rekonstruotas nenaudojamas bendrabučio pastatas Rudaminos meno mokyklos ir Vilniaus rajono savivaldybės Centrinės bibliotekos veiklai. Rekonstruotame pastate įrengtos koncertų ir šokių salės, garso įrašų studija, patalpos, skirtos dailės ir muzikos užsiėmimams, persirengimo ir repeticijų kambariai.

Šiuo metu yra gaminami nauji baldai, nupirkti nauji muzikos instrumentai (14 pianinų ir 3 fortepijonai), baigtas scenos įrangos pirkimas. Neabejojama, kad nauji baldai dar labiau pagyvins modernių erdvių aplinką. Džiugu ir tai, kad naujo pastato didesnės patalpos suteikė galimybę vykdyti ir choreografijos užsiėmimus. Bibliotekai priklausiančiose patalpose bus įrengta skaitykla, kompiuterių salė ir erdvė, skirta mamos su vaikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas