Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VIVA paskolins 1 mln. eurų „LT Technologies“

Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA), valdanti Pagalbos verslui fondą, paskolins 1 mln. eurų metalo technologijų įmonei „LT Technologies“. Paskola bendrovei bus suteikta šešeriems metams, pranešė VIVA.
Eurai
Eurai / 123rf nuotr.

„LT Technologies“ atstovas Giedrius Nomeika teigė, kad dėl pandemijos 2020 metų antrąjį pusmetį įmonė patyrė didelių nuostolių.

„Tai lėmė kelių didelių mūsų partnerių sprendimą sustabdyti užsakymus iš daugybės savo gamintojų, tarp jų patekome ir mes. To pasekmė – 700 tūkst. mažiau pajamų nei 2019 metais. Norėdami kompensuoti nuostolius adaptavome verslo modelį – pradėjome gaminti įvairias ligoninių lovas. Sudėtinga technologija lemia tai, kad šios veiklos pelningumas nėra toks aukštas ir neduoda greitos grąžos, todėl reikėjo papildomo likvidumo sustiprinimo“, – pranešime sakė G.Nomeika.

Pasak VIVA generalinio direktoriaus Dainiaus Vilčinsko, „LT Technologies“ investuodama į naujų produktų vystymą ir išsaugojusi didžiąją dalį darbuotojų galės geriau planuoti finansinius srautus.

„LT Technologies“ yra metalinių baldų konstrukcijų, prekybinės įrangos, medicininės įrangos rėmų bei kitos produkcijos iš precizinių plieno vamzdžių gamintoja. 90 proc. jos produkcijos eksportuojama, daugiausiai į Skandinavijos šalis, Vokietiją ir Jungtinę Karalystę. Įmonėje dirba apie 80 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento