Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI darbuotojai anglų kalbos žinias gilins saulėtoje Maltoje

Saulėta ir poilsiautojų pamėgta Malta – puiki vieta pasitobulinti anglų kalbą. Tuo įsitikinusi Valstybinės mokesčių inspekcija (VMI), kurios specialistai jau kraunasi lagaminus į salą. Joje už biudžeto lėšas gilins anglų kalbos žinias. 20 inspekcijos pareigūnų mokymai saulėtoje saloje kainuos 15 tūkstančių eurų, o į tai įeina kalbos kursai, nakvynė bei maistas du kartus per dieną. VMI paaiškino, kad nuo šiol nuspręsta darbuotojus mokyti anglų kalbos būtent anglakalbėse šalyse, o Malta pasirodė pigiausia.
Malta
Malta / Vida Press nuotr.

20 inspekcijos pareigūnų mokymai saulėtoje saloje kainuos 15 tūkstančių eurų, o į tai įeina kalbos kursai, nakvynė bei maistas du kartus per dieną. VMI sako taip net sutaupiusi, nes reikėjo rinktis tarp Didžiosios Britanijos, Airijos ir Maltos.

Pagrindinės priežastys, dėl kurių buvo pasirinkta Malta, dvi: mažiausia kaina ir tai, jog Maltos švietimo ministerija prižiūri anglų kalbos mokyklas užsieniečiams, – sakė A.Ivaškevičius.

VMI skelbtą viešųjų pirkimų konkursą laimėjo viešoji įstaiga „Raidos kryptys“, tačiau mokymus vietoje vykdys Maltos kalbų mokykla „Gateway School of English“. Už 40 valandų mokymus jai bus apmokėti 9 tūkstančiai eurų. Taigi valanda mokslų kainuos 225 eurus.

VMI: nuo šiol mokysimės anglakalbėse šalyse

„Mes dalyvavome konkurse, kadangi esame kalbų mokymo centras ir turime partnerį Maltoje, su kuriuo ilgą laiką bendradarbiaujame“, – taip trumpai pakomentavo viešosios įstaigos vadovas Andrejus Račkovskis.

Ką ketina pramokti VMI specialistai saulėtoje saloje, kurioje jau šiomis dienomis galima leisti laiką paplūdimiuose?

Viešojo pirkimo sutartyje skelbiama, kad VMI specialistai intensyvių kursų metu mokysis „ugdyti komunikacinę kompetenciją, kad būtų galima pakankamai laisvai bendrauti anglų kalba profesinėmis temomis įvairiose oficialiose ir neoficialiose situacijose, atstovaujant instituciją“.

Kaip 15min paaiškino VMI personalo vadovas Arvydas Ivaškevičius, „Raidos kryptys“ atitiko visus kvalifikacinius reikalavimus ir pasiūliusi mažiausią paslaugos kainą laimėjo konkursą.

123rf.com /Anglų kalbos pamokos
123rf.com /Anglų kalbos pamokos

„Įvertinus tai, jog puikios profesinės anglų kalbos žinios mokesčių specialistams atstovaujantiems Lietuvos mokesčių administratorių Fiscalis, IOTA projektuose / praktiniuose seminaruose, darbo vizituose bei, netrukus, OECD darbo grupėse yra reikalingos nedelsiant, o ne po kelerių metų, kiek praktikoje Lietuvoje trunka kalbų kursai, nuspręsta keisti profesinio anglų kalbos mokymo principus.

Mokymai organizuojami atsižvelgiant į teigiamą patirtį intensyvius anglų kalbos kursus organizuojant Lietuvoje bei įvertinus tokių kursų naudą ir siekiamus rezultatus kalbos žinias tobulinant anglakalbėje aplinkoje. Paprastai kalbant, siekiama spartesnio specialistų proveržio ugdant profesines anglų kalbos žinias“.

Sako, kad Maltoje – pigiausia

VMI Personalo vadovas teigė, kad buvo išanalizuota kitų institucijų praktiką tiek Lietuvoje, tiek ir Europoje bei įvertinta intensyvių profesinės anglų kalbos kursų anglakalbėje aplinkoje nauda, taip pat suskaičiuotas poveikis biudžetui, mokymams organizuoti buvo renkamasi tarp kelių Europos šalių, tarp jų buvo Airija, Didžioji Britanija.

„Pagrindinės priežastys, dėl kurių buvo pasirinkta Malta, yra dvi: mažiausia kaina ir tai, jog Maltos švietimo ministerija prižiūri anglų kalbos mokyklas užsieniečiams, kasmet akredituoja mokyklas ir taip užtikrina aukštą anglų kalbos mokymų lygį“, – sakė VMI atstovas.

Pasak jo, VMI apskaičiavo, jog pakeitus profesinės anglų kalbos mokymo metodus, kasmet bus sutaupoma mažiausiai 12,5 tūkst. Eur.

„Be to, atsižvelgus į gerąją verslo praktiką numatyta, jog gavę tokius intensyvius anglų kalbos kursus darbuotojai sutartimi įsipareigos atidirbti numatytą laiką, arba grąžinti mokymams išleistus pinigus, jei pažeis sutarties sąlygas. Dalyvavę intensyviuose profesinės anglų kalbos kursuose darbuotojai, daugiau biudžeto lėšomis finansuojamų kalbos mokymų neturės“, – teigiama komentare.

Praleis savaitę

VMI darbuotojai Maltos sostinėje Valetoje turėtų praleisti savaitę, kurios metu mokysis aptarti PVM, akcizų, muitų, „Sodros“ mokesčius anglų kalba. Darbuotojai bus apgyvendinti mokyklos bendrabutyje arba „verslo standartą atitinkančiose vietinėse šeimose“. Į biudžetą įeina ir skrydžių bilietai, maitinimas, draudimas.

123rf.com/Malta
123rf.com/Malta

Planuojama, kad kursai vyks laikotarpiu nuo kovo iki gruodžio mėnesio.

Beje, anglų kalbos mokyklos siūlo kursus įmonėms ir organizacijoms ir Lietuvoje, tačiau mūsų valstybė per „Invegą“ siūlo 70–80 proc. sumos kompensaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito