Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija planuoja mokesčių nuolaidas darbuotojams, dirbantiems iš namų

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vyriausybė pirmadienį pranešė planuojanti mokesčių nuolaidas gyventojams, pandemijos metu dirbantiems iš namų, skirtas padėti padengti padidėjusias išlaidas šildymui, elektrai ir kitos sąskaitoms.
Darbas iš namų
Darbas iš namų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.Merkel centro dešinės koalicija pranešė sutikusi dėl pasiūlymo, kuris leistų sumažinti metinę mokesčių naštą namuose dirbantiems žmonėms 5 eurais per darbo dieną, bet ne daugiau kaip 600 eurų per metus.

Finansų ministras Olafas Scholzas teigė, kad siūlomas teisės aktas, kurį parlamentas turėtų patvirtinti gruodžio mėnesį, yra „naudingas darbuotojams“ ir „nesukels didelio fiskalinio iššūkio valstybei“.

Vokietijos mokesčių įstatymai numato, kad mokesčių lengvatas gali gauti tie namuose dirbantys darbuotojai, kurių vienas būsto kambarys yra naudojamas tik darbo tikslais.

Visgi pandemijos metu, kai milijonai darbuotojų buvo priversti dirbti iš namų, kad būtų sumažinta COVID-19 perdavimo riziką, pasigirdo daugiau raginimų švelninti taisykles.

„Ifo“ instituto skaičiavimai rodo, kad pandemijos metu Vokietijoje iš namų dirbančių darbuotojų skaičius gali siekti 56 procentus.

Galiojantis įstatymas „nebekoreliuoja su šiandieniniu darbo pasauliu“, – pareiškė Vokietijos parlamento narys Sebastianas Brehmas.

Planuojamas mokesčių sumažinimas taps „lanksčiu atsaku“ į naujus poreikius, teigė jis naujienų agentūrai AFP.

Visgi dar neišspręstas klausimas, ar naujasis mokesčio pasiūlymas bus įtrauktas į 1 000 eurų mokesčių atskaitymą, į kurį kiekvienas Vokietijos darbuotojas turi teisę už kasmet patiriamas su darbu susijusias išlaidas, pavyzdžiui, transportą ir darbo aprangą, ar bus skaičiuojamas atskirai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas