Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija pranešė nupirkusi informaciją apie mokesčių mokėtojus iš šaltinio Dubajuje

Vokietija, siekdama kovoti su mokesčių vengimu, iš anoniminio šaltinio Dubajuje nupirko duomenis apie milijonus mokesčių mokėtojų visame pasaulyje, trečiadienį pranešė šalies finansų ministerija.
Vokietija
Vokietija / „Scanpix“/AP nuotr.

Duomenys apima informaciją apie asmenis, turinčius žemės, turto ir kitos nuosavybės Persijos įlankos emyrate, įskaitant kelis tūkstančius vokiečių, sakoma ministerijos pranešime.

Šio veiksmo tikslas yra nustatyti mokestinius nusikaltimus, tokius kaip nedeklaruotos pajamos, nuo mokestinių institucijų nuslėptas turtas ir neteisėti tarpvalstybiniai sandoriai.

Federalinis centrinis mokesčių biuras (BZSt) už duomenis sumokėjo maždaug 2 mln. eurų, skelbia žurnalas „Der Spiegel“.

„Šiais naujais duomenimis apšviesime tamsius kampus, kuriuose iki šiol slapstėsi mokesčių reikalavimų pažeidėjai“, – pareiškė finansų ministras Olafas Scholzas.

„Dabar mokesčių tyrėjams atėjo eilė susekti pažeidėjus ir patraukti juos į teismą. Tokiu būdu užtikrinsime, kad visi mokėtų sąžiningą mokesčių dalį“, – pridūrė jis.

Duomenys trečiadienį buvo perduoti Vokietijos federalinėms žemėms, kad jos galėtų nuspręsti, ar pradėti baudžiamąsias bylas, pranešė ministerija.

Kelios Vokietijos žemės pastarąjį dešimtmetį nupirko kompaktinius diskus ar USB atmintines, kuriose, kaip manoma, buvo duomenys apie Vokietijos mokesčių mokėtojus, laikiusius savo turtus Šveicarijos bankuose.

Bijodami būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, daugelis turtingų ir garsių Vokietijos žmonių vėliau paskelbė apie savo slepiamus turtus, milijardais eurų praturtindami didžiausios Europos ekonomikos iždą.

Visgi Šveicarija į šį žingsnį sureagavo neigiamai, sakydama, kad duomenys buvo pavogti pažeidžiant jos bankų paslapties įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas