Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje nedarbo lygis kovo mėnesį išliko stabilus

Vokietijoje nedarbo lygis kovo mėnesį ir toliau siekė 5 proc., rodo ketvirtadienį paskelbti duomenys, karui Ukrainoje aptemdžius didžiausios Europos ekonomikos perspektyvas.
Vokietija
Vokietija / 123RF.com nuotr.

Kovo mėnesį bedarbių skaičius, remiantis pagal sezoniškumą pakoreguotais duomenimis, sumažėjo 18 tūkst., nors bendras nedarbo lygis, palyginti su vasario mėn., nepasikeitė, pranešė federalinė darbo agentūra BA.

Rusijos įsiveržimas į Ukrainą, dar labiau sutrikdęs tiekimo grandines ir paskatinęs energijos kainas, kol kas turėjo tik „izoliuotą“ poveikį darbo rinkai, pažymėjo BA regionų direktorius Danielis Terzenbachas.

Visgi rizika, kad gamtinių dujų ir naftos tiekimas iš Rusijos gali būti nutrauktas, jei konfliktas paaštrėtų, „temdo Vokietijos ekonomines perspektyvas“, pažymėjo D.Terzenbachas.

Ukrainos konfliktas sužlugdė Vokietijos viltis dėl ekonomikos šuolio panaikinus dėl koronaviruso įvestus apribojimus.

Vokietijos priklausomybė nuo rusiškų dujų importo ir pramonės, susidūrusios su tiekimo grandinių kliūtimis, svarba ekonomikai reškia, kad šalis yra ypač pažeidžiama konflikto padarinių.

Vyriausybės patarėjų ekonomikos klausimais grupė trečiadienį drastiškai sumažino 2022 metų augimo prognozę iki 1,8 proc., palyginti su ankstesniu 4,6 proc. įverčiu.

Karas Ukrainoje sukėlė „papildomą įtampą“ tiekimo grandinėms, kuriose ir taip buvo jaučiama didelė pandemijos sukelta įtampa, o energijos kainų šuolis varžo verslą ir vartotojus, pažymėjo ekspertų grupės narys Achimas Trugeris.

Sutrikus svarbių komponentų tiekimui iš tiekėjų Ukrainoje, daugelis Vokietijos automobilių gamintojų, įskaitant „Volkswagen“ ir BMW, buvo priverstos koreguoti savo gamybos apimtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai