Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos antimonopolinė priežiūros institucija sustiprino „Microsoft“ stebėseną

Vokietijos antimonopolinė priežiūros institucija „Bundeskartellamt“ pirmadienį pranešė pradėjusi atidžiau stebėti JAV technologijų milžinę „Microsoft“ dėl galimo piktnaudžiavimo savo padėtimi rinkoje.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Vokietija

Tarnyba teigė nustačiusi, kad „Microsoft“ yra „itin svarbi konkurencijai visose rinkose“, o tai leidžia priežiūros institucijai imtis veiksmų ir uždrausti galimą „antikonkurencinę veiklą“.

Taip „Microsoft“ prisijungė prie „Apple“, „Amazon“, „Google“ ir „Meta“, kurioms Vokietijoje taikoma sustiprinta stebėsena, įgalinta pagal 2021-aisiais įsigaliojusią naują konkurencijos įstatymo redakciją.

„Daugybė „Microsoft“ produktų yra visur – įmonėse, valdžios institucijose ir namų ūkiuose – jie tapo nepakeičiami“, – „Bundeskartellamt“ pranešime cituojamas jos vadovas Andreas Mundtas.

Vokietijos konkurencijos prievaizdė pabrėžė, kad jos naujausias sprendimas „taikomas visai „Microsoft“, o ne tik atskiroms paslaugoms ar produktams“.

Pastaraisiais metais didžiosios technologijų kompanijos visame pasaulyje vis dažniau tikrinamos dėl jų dominavimo rinkoje bei mokesčių praktikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas