Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos chemijos pramonės milžinė BASF paskelbė taupymo planą

Vokietijos chemijos pramonės milžinė BASF trečiadienį paskelbė, kad 2023 ir 2024 metais sieks sutaupyti 500 mln. eurų (485 mln. JAV dolerių), atsižvelgdama į gerokai mažesnes įplaukas Europoje.
Vokietijos chemijos milžinė BASF
Vokietijos chemijos milžinė BASF / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Pramonė

Taupymo programoje pagrindinis dėmesys bus skiriamas „Europos regionui ir ypač Vokietijai“, pažymėjo grupė ir pridūrė, kad „bus nedelsiant imtasi mažinti išlaidas trumpuoju laikotarpiu, kur tai bus įmanoma padaryti“.

BASF atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad programa apims ir darbuotojų atleidimą, tačiau nenurodė, kiek žmonių bus atleista.

Bendrovė gamina platų cheminių medžiagų asortimentą automobilių, žemės ūkio, statybų, plastiko, dažų ir dažų pramonei.

Grupė, kuri yra didžiausia Vokietijos dujų vartotoja, smarkiai nukentėjo nuo energetikos krizės, su kuria šalis susidūrė dėl karo Ukrainoje.

BASF gamykla Liudvigshafene, Vakarų Vokietijoje, yra didžiausia pasaulyje chemijos gamykla, kurioje dirba apie 39 tūkst. žmonių.

Šią gamyklą itin paveikė dujų trūkumas.

Anksčiau gamykla daugiausia naudojo rusiškas dujas, kurių tiekimas sumažėjo, kilus įtampai su Maskva dėl jos invazijos į Ukrainą.

Daugiau nei pusė sutaupytų išlaidų turi būti sutaupyta Liudvigshafeno gamykloje, nurodė BASF.

„Veiklos, paslaugų ir tyrimų bei plėtros padaliniai, taip pat įmonių centras turi sumažinti išlaidas“, – sakoma pranešime.

BASF taip pat priklauso naftos ir dujų įmonė „Wintershall Dea“, kurią ypač paveikė Ukrainos konflikto pasekmės dėl investicijų į uždarytą dujotiekį „Nord Stream 1“.

BASF trečiadienį taip pat paskelbė preliminarius trijų ketvirčio rezultatus, rodančius 909 milijonų eurų grynąjį pelną, palyginti su 1,253 mlrd. eurų pelnu per tą patį ketvirtį pernai.

Trečiąjį ketvirtį grupės pardavimai išaugo 12 proc. iki 21,95 mlrd. eurų, palyginti su 19,67 mlrd. eurų 2021 metais, „dėl aukštesnių kainų“.

Visgi liepos mėnesį grupės paskelbtos 2022-ųjų verslo metų perspektyvos išlieka nepakitusios – numatomas pelnas neatskaičius mokesčių sieks 6,8–7,2 mlrd. eurų.

Vokietijos vyriausybė trečiadienį paskelbė prognozę, kad kitąmet šalis panirs į recesiją, o infliacija išaugs iki 7 proc., skatinama rekordinių energijos kainų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas