Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos eksportas balandį toliau augo

Vokietijos eksportas balandį toliau augo, parodė trečiadienį paskelbti oficialūs duomenys, didėdamas 12-tą mėnesį iš eilės, didžiausiai Europos ekonomikai atsigaunant po koronaviruso pandemijos sukeltos krizės.
Per pandemiją ištuštėjęs Berlynas
Per pandemiją ištuštėjęs Berlynas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Eksportas

Vokiškų prekių paklausa, remiantis pagal sezoniškumą pakoreguotais duomenimis, balandį ūgtelėjo 0,3 proc., palyginti su kovo mėnesiu, pranešė federalinė statistikos tarnyba „Destatis“.

Palyginti su 2020 metų vasario mėnesiu, kuomet buvo likęs mėnuo iki pasaulinės pandemijos pradžios, šių metų balandį eksportas buvo vos 0,5 proc. mažesnis.

Tuo tarpu importas per mėnesį susitraukė 1,7 proc., nes Vokietijos gamintojoms kilo problemų įsigyjant svarbiausių žaliavų, įskaitant puslaidininkius ir medieną.

Kai kurie analitikai išreiškė susirūpinimą, kad besitęsiantys tiekimo grandinės sutrikimai gali sulėtinti Vokietijos atsigavimą.

Visgi ekonomikos ministras Peteris Altmaieris išlieka nusiteikęs optimistiškai.

Ministras praėjusią savaitę teigė besitikintis, jog Vokietijos ekonomika šiemet paaugs 4 proc., o ne 3,5 proc., kaip buvo prognozuota anksčiau.

Pasak „Destatis“, Vokietijos prekybos perteklius, kurį dažnai kritikuoja šalies partnerės ir sąjungininkės kaip ekonominio disbalanso požymį, balandžio mėnesį padidėjo iki 15,9 mlrd. eurų, palyginti su 14,3 mlrd. eurų kovo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas