Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Volstryto didieji bankai ištiesė pagalbos ranką „First Republic Bank“

Didžiausi Amerikos bankai ketvirtadienį suskubo padėti regioniniam skolintojui „First Republic Bank“, norėdami sumažinti nuogąstavimus, kad pastarasis bankas gali tapti kita domino kaladėle bankų žlugimo virtinėje, kritus „Silicon Valley Bank“ (SVB).
Volstritas
Volstritas / Scanpix

Vienuolikos privačių bankų JAV konsorciumas, įskaitant „Bank of America“, „Citigroup“ ir „JPMorgan Chase“, paskelbė, kad į „First Republic“ įneš 30 mlrd. JAV dolerių.

Tokiu būdu skolintojai imasi iniciatyvos sustiprinti bankų sistemą po trijų vidutinio dydžio skolintojų nesėkmių praėjusią savaitę.

„Šis didžiausių Amerikos bankų veiksmas atspindi jų pasitikėjimą „First Republic“ ir įvairaus dydžio bankais“, – teigiama grupės bendrame pareiškime.

„Kartu, panaudojame savo finansinę galią ir likvidumą didesnės sistemos labui, kai to labiausiai reikia“, – teigė bankai.

Ketvirtadienį „First Republic“ akcijų vertė šiek tiek padidėjo, o prekybos sesiją jos baigė būdamos 10 proc. brangesnėmis.

„Šis didelių bankų grupės paramos parodymas yra labai sveikintinas ir parodo bankų sistemos atsparumą“, – sakoma JAV Iždo departamento, Federalinio rezervo sistema (FRS), Federalinės indėlių draudimo korporacijos (FDIC) ir Valiutos kontrolieriaus tarnybos (OCC) vadovų bendrame pareiškime.

„Bank of America“, „Citigroup“, „JPMorgan Chase“ ir „Wells Fargo“ įneš po 5 mlrd. JAV dolerių dydžio neapdraustą indėlį į „First Republic“, o „Goldman“ ir „Morgan Stanley“ – po 2,5 mlrd. JAV dolerių.

Penkių kitų skolintojų grupė, įskaitant „PNC Bank“ ir „US Bank“, skirs po 1 mlrd. JAV dolerių.

Savo pareiškime „First Republic“ įkūrėjas Jimas Herbertas ir generalinis direktorius Mike'as Roffleris teigė, kad „kolektyvinė parama stiprina banko likvidumo padėtį <...> ir yra pasitikėjimo „First Republic“ ir visa JAV bankų sistema ženklas.“

Įkurtas 1985 metais, „First Republic“ yra 14-as pagal dydį JAV bankas, kurio turtas 2022 metų pabaigoje siekė 212 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas