Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VTEK nutarus netirti kelionės į Dubajų, M.Navickienė sako, kad tam pagrindo ir nebuvo

Etikos sargams dėl informacijos stygiau nusprendus nepradėti tyrimo dėl buvusios ministrės kelionės į Dubajų, pati Monika Navickienė sako, jog tam pagrindo niekada ir nebuvo.
Monikos Navickienės spaudos konferencija
Monika Navickienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą, ministras negali priimti dovanų ar paslaugų, jeigu tai susiję su dovanos gavėjo tarnybine padėtimi ar pareigomis.

„Aš tikrai visą laiką buvau tikra ir tikrai žinau, kad nebuvo ir nėra pagrindo pradėti jokio tyrimo, nes kelionė niekaip nebuvo susijusi nei su mano tuomet užimamomis pareigoms, nei su mano priimamais sprendimais“, – BNS ketvirtadienį teigė politikė.

„Tai vieno etapo, susijusio su begale opozicijos kreipimųsi į įvairiausias institucijas, pabaiga“, – pridūrė ji.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) kreipėsi ir į užsienio valstybėse esantį skrydžio organizatorių bei viešbučio administraciją, tačiau iš jų nepavyko gauti rašytinių įrodymų, kas apmokėjo kelionės išlaidas.

Į Dubajų privačiu lėktuvu M.Navickienė vyko su šeima ir su finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, dėl finansinių nusikaltimų kalėjusiu Vilhelmu Germanu. Jie, anot buvusios ministrės, ir apmokėjo kelionės išlaidas.

„Kokia tai galėtų būti informacija? Mano žiniomis, net viešojoje erdvėje patvirtino fiziniai asmenys, kurie buvo įvardinti, kad jie rūpinosi visomis tos kelionės išlaidomis“, – kalbėjo M.Navickienė.

Paaiškėjus informacijai apie kelionę ir kylant vis daugiau klausimų apie M.Navickienės ir jos vyro ryšius su minėtais žmonėmis, politikė pasitraukė iš ministrės posto, taip pat apsisprendė nekandidatuoti rudenį į Seimą.

„Nemanau, kad buvo klaida (trauktis iš ministrės pareigų – BNS). Tuo metu, kai vyko visa mano istorija, ji lietė ne tik mane, bet ir mano kolegas partijoje, pačią partiją, – sakė M.Navickienė. – Aš įvertinau, kad visa šita istorija, jos eskalacija gali neigiamai paveikti partiją, todėl sprendimu savo aš neabejoju, nors pati nesijaučiu, kad padariau kažką, kas verstų suabejoti manimi kaip politike ar sprendimų priėmėja.“

„Niekada nesu padarius jokios žalos valstybei jokiu savo sprendimu, gali būti dėl to visiškai rami ir prieš save, ir prieš savo rinkėjus“, – pridūrė ji.

VTEK pranešime taip pat nurodo, kad gavusi papildomų duomenų apie elgesį, galbūt pažeidžiantį įstatymo nuostatas, klausimą buvusios ministrės atžvilgiu galėtų spręsti pakartotinai.

M.Navickienės vyras Mindaugas Navickas anksčiau dirbo I.Trinkūnaitės valdomos „Foxpay“ valdyboje bei 2023 metų pabaigoje – šių metų pradžioje vadovavo šiai įmonei.

Birželio pradžioje Vyriausybė dėl ryšių su V.Germanu jo sugyventinę I. Trinkūnaitę pripažino neatitinkančia nacionalinio saugumo interesų bei nustatė, kad ji neturi teisės dalyvauti ir balsuoti „Foxpay“ akcininkų susirinkime bei naudotis kitomis akcininko neturtinėmis teisėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas