Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VTEK tirs Dokumentų apsaugos tarnybos vadovo K.Rimšelio elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nutarė tirti Valstybės dokumentų technologinės apsaugos tarnybos direktoriaus Klemenso Rimšelio elgesį – ji aiškinsis, ar jis nesupainiojo interesų, kai į komandiruotes vyko kartu su sutuoktine.
Klemensas Rimšelis
Klemensas Rimšelis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Anot VTEK, šiemet spalio 17–21 dienomis K. Rimšelis buvo komandiruotas į Bilbao dalyvauti konferencijoje ir parodoje, viešbučio kambarys buvo rezervuotas ir jo sutuoktinei, o paslaugos apmokėtos iš valstybės lėšų.

„Tarnybos darbuotojos ir (...) kelionės organizatorės elektroninis susirašinėjimas patvirtina, kad tvarkydama su komandiruote į Ispaniją susijusius klausimus, minima tarnybos darbuotoja su bendrovės atstove derino ne tik su K.Rimšeliu susijusius kelionės į Bilbao klausimus (skrydžio, lėktuvo bilietų, apgyvendinimo ir t. t.), bet ir dėl asmens sutuoktinės“, – rašoma VTEK pranešime.

Be to, K.Rimšelis lapkričio pabaigoje buvo komandiruotas į konferenciją Paryžiuje, kur viešbučio kambarys su pusryčiais t buvo rezervuotas ir jo sutuoktinei, o paslaugas apmokėjo tarnyba iš valstybės lėšų.

Be to, tarnybai pateikta apmokėti PVM sąskaita už K.Rimšelio bei tarnybos darbuotojos pervežimą iš oro uosto į viešbutį, tačiau iš anksto apmokėti kuponai patvirtina, kad buvo vežti trys keleiviai – ir K.Rimšelio sutuoktinė.

VTEK tirs, ar K.Rimšelis, galbūt pavesdamas tarnybos darbuotojai tvarkyti kelionės į Bilbao bei Prancūziją organizavimą dėl sutuoktinės nesinaudojo savo pareigomis ar tarnybiniu statusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi