Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 10 /14:21

Vykdant JAV „Nasdaq“ ir „Adenza“ sandorį pastaroji įsigys „Nasdaq Vilnius“ akcijų

JAV vertybinių popierių biržų operatorei „Nasdaq“ įsigijus JAV rizikų valdymo ir kapitalo rinkos programinės įrangos paslaugų bendrovę „Adenza“ bei už pirkinį atsiskaitant ne tik grynaisiais, bet ir savo įmonių akcijomis, Lietuvos bankas „Adenzai Parent“ leido įsigyti dalį biržos „Nasdaq Vilnius“ akcijų.
Juliaus Kalinsko / BNS nuotr.
Lietuvos bankas
Temos: 1 Lietuvos bankas

Kaip pranešė LB, įmonė netiesiogiai įsigytų tarp 10 ir 20 proc. „Nasdaq Vilnius“ akcijų. Įsigijimui LB neprieštaravo įvertinęs įmonės pateiktą informaciją.

„Nasdaq“ praėjusią savaitę pranešė įsigijusi bendrovę „Adenza“ iš pirmaujančios programinių įrangų investicinės įmonės „Thoma Bravo“.

„Nasdaq“ kartu su „Adenza“ turi tvirtą poziciją sustiprinti mūsų strateginius santykius su pasaulio finansų institucijomis. Turime unikalią galimybę padėti savo klientams naviguoti sparčiai besikeičiant kapitalo rinkoms ir reguliacinei aplinkai, taip pat spręsti sudėtingiausius rizikų ir nusikaltimų valdymo, atitikties ir ataskaitų teikimo iššūkius“, – „Nasdaq“ pranešime teigė JAV vertybinių popierių biržos grupės vadove Adena Friedman (Frydman).

Dalį sandorio „Nasdaq“ apmokės piniginėmis lėšomis, o dalį – savo bei netiesiogiai savo įmonių, įskaitant ir „Nasdaq Vilnius“ bei „Nasdaq Riga“, akcijomis, BNS sako šiame sandoryje įmonę „Adenza“ Lietuvoje konsultavusios advokatų kontoros „Ellex Valiunas“ teisininkas Domantas Gudonis.

„Nasdaq“ nupirko mūsų kliento „Adenza“ platformą, dalis atsiskaitymo yra pinigais, dalis – akcijomis“, – BNS penktadienį teigė D.Gudonis.

„Ellex Valiunas“ pranešė padėjusi bendrovei „Adenza“ gauti Lietuvos bei Latvijos centrinių bankų leidimus netiesiogiai įsigyti dalį šiose šalyse esančių „Nasdaq“ padalinių akcijų.

Apie susitarimą su „Thoma Bravo“ dėl 10,5 mlrd. JAV dolerių vertės „Adenza“ įsigijimo „Nasdaq“ pranešė šių metų birželį.

Registrų centro duomenimis, 97,6 proc. „Nasdaq Vilnius“ akcijų iki sandorio priklausė „Nasdaq“ Helsinkio biržai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas