Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė susitarė dėl didžiulių lėšų, startuoja renovacija pagal „Jessica II“

Vyriausybė ir Europos investicijų bankas pasirašė pirmąją 1,3 mlrd. eurų paskolos, skirtos Europos Sąjungos finansuojamiems projektams, dalies sutartį. Be to, sutarta ir dėl 150 mln. eurų fondo „Jessica II“ steigimo sutarties.
Lietuva pasirašė sutartį dėl JESSICA II fondo steigimo
Lietuva pasirašė sutartį dėl JESSICA II fondo steigimo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Renovacija

„Jessica II“ lėšos bus naudojamos daugiabučių renovacijai. Nors finansavimo modelis nesisiskirs nuo ankstesniojo, nuo šiol norint gauti finansavimą reikės gauti valstybės kvietimą dalyvauti renovacijoje, be jo nebus skiriami pinigai. Taip valstybės tvirtina siekianti reguliuoti įsibėgėjusį renovacijos procesą.

„Skolins su 3 proc. palūkanomis namų ūkiams ilgam – iki 20 m laikotarpiui – labai geromis skolinimo sąlygomis. Be abejo, valstybė, realizuodama daugiabučių atnaujinimą, prisidės ir dotacijomis“, – sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

„Šiuo metu parengta 3600 naujų projektų, iš jų 220 jau pritarę gyventojai, realiai darbai vyksta 1000 gyvenamųjų daugiabučių namų, dirba per 200 kompanijų, sukurta, įvairiais skaičiavimais, apie 10 tūkst. darbo vietų, – sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Pagal šiuo metu sudarytas sutartis ir įvertinus užbaigtus projektus, investicijos į energetinį efektyvumą jau siekia 230 mln., per artimiausius du metus planuojama, kad dar apie 250 mln. eurų bus investuota į šį sektorių. Šios sutarties pagrindu yra pradedamas naujas renovacijos etapas, kuris bus finansuojamas iš 2014–2020 metų ES lėšų ir artimiausiu metu į šį procesą tikimasi įlieti apie 150 mln. eurų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento