Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė svarstys maisto kainų mažinimo planą

Vyriausybė trečiadienį svarstys planą, kaip mažinti maisto kainas bei skatinti konkurenciją mažmeninėje maisto produktų rinkoje. 
Maisto produktai
Maisto produktai / „Shuterstock“ nuotr.

„Vyriausybės posėdyje atkeliauja prieš savaitę pristatyti kausimai ir bus priimti sprendimai“, – BNS sakė premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

Anot jo, kai kuriuos nutarimus priims Vyriausybė, o įstatymų pataisos keliaus į Seimą.

Pasak S.Malinausko, Vyriausybės planas šeimoms, turinčioms ikimokyklinio amžiaus vaikų, dalinti maisto kuponus trečiadienį nebus svarstomas. Šią idėją kritikuoja tiek ekspertai, tiek prekybininkai. Prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė antradienį sakė, kad kuponai primena sovietmečio laikus.

Vyriausybė svarstys Ūkio, Teisingumo ir Aplinkos ministerijų parengtus siūlymus, kuriais numatoma didinti Konkurencijos tarybos ir Vartotojų teisių apsaugos tarnybos įgaliojimus, bei kitus siūlymus, kaip paskatinti smulkų ir vidutinį verslą.

Premjeras Saulius Skvernelis yra sakęs, kad įgyvendinant priemonių planą, svarbiausia – subalansuoti prekybininkų ir tiekėjų galias bei didinti konkurenciją. Anot jo, viena esminių priemonių – smulkaus ir vidutinio verslo skatinimas, mažų prekybos įmonių steigimasis bei kelio nuo gamintojo iki vartotojo trumpinimas.

Tuo metu kai kurie analitikai sako, kad siūlymai yra pertekliniai ir neatitinka Vyriausybės tikslo mažinti kainas, be to, gali riboti arba iškreipti konkurenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas