Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 26 /16:15

„Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ uždaro gamyklą Klaipėdoje ir atleidžia 435 darbuotojus

Automobilių elektros instaliacijos laidų rinkinių gamintoja „Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ planuoja atleisti 435 darbuotojus, rodo Užimtumo tarnybos duomenys. Tuo tarpu Registrų centre nurodoma, kad įmonė yra likviduojama. Kompanija 15min pranešė, kad gamykla Klaipėdoje yra uždaroma, o gamyba pernai buvo perkelta į Serbiją.
Yazaki mini 25 metų veiklos sukaktį.
Yazaki atleidžia darbuotojus. / Įmonės nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Verslas

Užimtumo tarnyba BNS informavo, kad apie atleidimą įspėti 342 gamybos, 36 administracijos atstovai, 22 brigadininkai ir meistrai, 12 technikų, 11 kokybės kontrolierių, septyni sandėliuotojai ir penki skyrių vadovai.

Registrų centre nurodoma, kad 2021 metų kovo 31 dieną buvo pradėtas įmonės likvidavimo procesas.

„Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ komentare 15min rašoma, kad kompanija, kaip ir kitos įmonės, šiuo metu aktyviai ieško sprendimų, kurie leistų sėkmingai prisitaikyti prie pasikeitusių realijų globalioje automobilių pramonės industrijoje.

„Pandemijai stipriai paveikus globalią automobilių pramonės industriją, drastiškai krito užsakymų apimtys, todėl mūsų organizacija Klaipėdoje vykdytą serijinę gamybą kompanijai Mercedes-Benz buvo priversta perkelti į gamyklą Serbijoje. Perkėlimo procesas buvo užbaigtas 2020 m. spalio mėnesį. Volvo vilkikų kompanijai gaminamos produkcijos užsakymai baigiasi 2021 m. balandžio mėnesį ir nebėra pratęsiami.

Šie veiksniai nulėmė sprendimą gamyklą Klaipėdoje uždaryti. Procesą planuojama galutinai užbaigti iki 2021 m. birželio mėnesio“, – rašoma komentare.

Anot kompanijos atstovų, tai buvo sudėtingas sprendimas, kuris priimtas tik po to, kai per pastaruosius mėnesius buvo išsamiai įvertintos visos įmanomos alternatyvos.

„Buvome priversti įvertinti savo gamybos apimtis ir pajėgumus visos Europos mastu ir juos adaptuoti tiek prie dabarties realijų, tiek prie automobilių industrijos perspektyvos.

YAZAKI principingai laikysis visų darbo santykius reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų. Taip pat kompanija įdės maksimalias pastangas, kad šiuo pereinamuoju laikotarpiu visiems darbuotojams būtų užtikrinta visa reikalinga pagalba ir palaikymas“, – rašoma 15min atsiųstame komentare.

„Sodros“ duomenimis, šiuo metu įmonėje dirba 473 darbuotojai. Vidutinis atlyginimas įmonėje šių metų kovą siekė 1 533,85 eurus.

Pernai įmonė taip pat pranešė apie atleidžiamus beveik 90 darbuotojus.

Nuo 1993 metų Lietuvoje veikianti bendrovė gamina laidų sistemas Švedijos „Volvo“, Prancūzijos „Renault“ vilkikams ir Vokietijos „Mercedes-Benz“ lengviesiems automobiliams.

100 proc. įmonės akcijų valdo Vokietijos „Yazaki Wiring Technologies“, priklausanti Japonijos „Yazaki Corporation“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito