Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Zabolis Partners“ išplatino 6 mln. eurų vertės obligacijų emisiją

Investicinė grupė „Zabolis Partners“ sėkmingai išplatino 6 mln. eurų vertės savo valdomos technologinių verslų platformos „Snowball.xyz“ obligacijų emisiją, rašoma investicinės grupės „Zabolis Partners“ pranešime žiniasklaidai.
Zabolis Partners
Zabolis Partners / Zabolis Partners nuotr.
Temos: 2 Verslas Finansai

Naujoji emisija skirta 2021 m. leidimo „Snowball“ obligacijoms refinansuoti. Pritrauktos lėšos ir toliau bus naudojamos investicijų poreikiams – apyvartiniam kapitalui bei trumpalaikiams investiciniams projektams.

„Snowball“ neviešo obligacijų platinimo ėmėsi šių metų kovą. Vienos obligacijos nominali vertė siekė 125 tūkst. eurų, jų galiojimo trukmė iki išpirkimo – 5 metai. Kas pusmetį už obligacijas investuotojams bus mokama 6 proc. siekianti palūkanų dalis, o dar papildomus 7 proc. jie gaus, kuomet obligacijos bus išperkamos suėjus terminui.

Pasak „Zabolis Partners“ partnerio Raimondo Štreimikio, tarp investuotojų esama tiek fizinių asmenų, tiek investicinių bendrovių. Svarbiausia, anot jo, kad didžiąją dalį „Snowball“ obligacijų įsigijo ankstesni jų turėtojai.

„Daugiau nei 70 proc. naujų obligacijų įsigijo investuotojai, kurie jas pirko ir 2021-aisiais. Tai – didelis ir svarbus įvertinimas mums ir mūsų investicinei strategijai. Nuolat investuojame ne tik kapitalą, bet ir savo patirtį, žinias, o nuosekliai auganti verslų vertė užtikrina grąžą mumis pasitikintiems investuotojams“, – teigia R.Štreimikis.

Pagrindiniu investuotoju į „Snowball“ obligacijas liko „Orion Asset Management“ valdomas didžiausias Lietuvoje privačios skolos fondas „Orion Private Debt Fund I“.

„Per šiuos du metus turėjome sklandų bendradarbiavimo procesą, visos „Snowball“ portfelio bendrovės padarė ryškią pažangą, augo tiek šių verslų vertės individualiai, tiek paties „Snowball“, kaip holdingo vertė. Be to, „Snowball“ portfelio įmonės veikia mums įdomiuose ir didele dalimi mažiau cikliškuose sektoriuose, dėl ko sprendimas tęsti mūsų investiciją buvo gana paprastas“, – teigia Benas Poderis, „Orion Asset Management“ partneris.

„Zabolis Partners“ kontroliuojama „Snowball“ šiuo metu yra investavusi į tarptautinę elektroninės komercijos technologijų kompaniją „Smart Brands Laboratory“, švietimo ir skaitmeninių mokymosi priemonių bei turinio bendrovę „Tamo grupė“, aukštųjų technologijų įmonių grupės „Brolis“ bendroves bei duomenų sprendimų įmonėms kūrėją „External Tables“.

Investicijų ir investicinių fondų valdymo grupė „Zabolis Partners“ veikia nekilnojamojo turto, elektroninės prekybos, finansinių ir aukštųjų technologijų, atsinaujinančios energetikos, švietimo skaitmenizavimo srityse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas