Lietuvai svarbu plėtoti inovacijas ne tik aukštųjų technologijų sektoriuje. Daug pastangų dedama, kad jos patektų į žemės ūkio, maisto ir kitas tradicinės pramonės sritis. Pasauliniu mastu vyraujant itin konkurencingoms sąlygoms, Lietuvos žemės ūkio ir maisto sektoriaus įmonės turi diegti naujausias technologija ir , inovatyvius sprendimus, taikyti naujus gamybos metodus. Ūkio ministerija numato, kad inovacijos agroversle akivaizdžiai padidins darbo našumą, bus sukurta didesnė žemės ūkio sektoriaus produkcijos pridėtinė vertė, o vartotoją pasieks kokybiškesnis ir saugesnis maistas.
Ūkio ministerijos specialistų nuomone, žemės ūkio ir maisto pramonės įmonės turi atsižvelgti į besikeičiančius žmonių poreikius ir suprasti, kad be mokslininkų žinių ir išradimų, pažangos šioje srityje nepasieks, todėl turi glaudžiai bendradarbiauti su mokslininkais ir praktikoje taikyti naujausias technologijas.
Ūkio ministerijos specialistų nuomone, didžiulis maisto pramonės dėmesys šiuo metu skiriamas sveikatai palankių produktų gamybai ir technologijų, kurios leidžia pateikti kuo sveikesnį produktą vartotojui, taikymui.
Pavyzdžiui, vis aktualesniu tampa funkcionalusis maistas, tai produktai iš kurių gamybos metu pašalinami žalingi komponentai arba maistinės savybės papildomos kitais naudingais ir natūraliais maisto komponentais.
Funkcionaliųjų medžiagų panaudojimas maisto pramonėje yra ypač platus ir įvairus. Kurdamos aukščiausios kokybės, saugius, sveikatai naudingus ir novatoriškus produktus, Lietuvos įmonės neatsilieka nuo pasaulio tendencijų. Žemės ūkio ir maisto pramonės įmonės turi atsižvelgti į besikeičiančius žmonių poreikius ir suprasti, kad be mokslininkų žinių ir išradimų, pažangos šioje srityje nepasieks, todėl turi glaudžiai bendradarbiauti su mokslininkais ir praktikoje taikyti naujausias technologijas.
Kuria ekologiškas