Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvies perdirbimo įmonė Klaipėdos LEZ investuos daugiau nei 20 mln. litų

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje kuriasi nauja žuvies perdirbimo įmonė „Vesvela“. Bendrovės gamyklos statybos darbai jau pradėti, o įmonės veikla planuojama nuo 2013-ųjų metų. Tai – 21-asis Klaipėdos LEZ investuotojas.
Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje statoma nauja žuvies perdirbimo įmonė.
Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje statoma nauja žuvies perdirbimo įmonė. / Klaipėdos LEZ nuotr.

Daugiau nei 1 ha teritorijos užimsianti bendrovė gamins menkių filė produkciją: užšaldytas menkių dalis (IQF) ir žuvies faršą. „Vesvela“ planuoja per metus perdirbti 8000 tonų žaliavų, iš kurios pagamintą produkciją eksportuos į Vakarų Europos šalis.

„Veiklą pradėti Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje nusprendėme ne atsitiktinai. Mokesčių lengvatos, gerai išvystyta infrastruktūra, kvalifikuotas personalas paskatino rinktis šią vietą verslo plėtrai. Ketiname investuoti per 20 milijonų litų, atskaičius mokesčius, bendradarbiauti su Vakarų Europos šalimis ir į jas eksportuoti mūsų produkciją“, – teigia „Vesvela“ direktorius Alexander Grokhotov.

Pradėjus veikti pirmajai gamybos linijai įmonėje bus sukurta daugiau kaip 110 darbo vietų. Ateityje bendrovė ketina plėsti savo veiklą ir, padvigubinusi gamybos apimtis, įdarbintų dar tiek pat darbuotojų. Bendrovės „Vesvela“ direktorius patikino, kad visus darbuotojus samdys iš Lietuvos.  

Rusijos kapitalo įmonė Lietuvoje artimiausiu metu žada plėsti veiklą. „Manome, kad žuvies produkcijos paklausa Europoje didės. Šiuo metu itin plečiasi nekaloringo maisto rinka, tad labiausiai vertinamos šiame regione žuvies poreikis turėtų didėti. Laikysimės aukštų gamybos standartų ir ketiname būti labai konkurencingi esamiems rinkų žaidėjams“, – sako A. Grokhotov.

Klaipėdos LEZ generalinis direktorius Eimantas Kiudulas pažymi, kad tokios naujos investicijos yra geras ženklas tiek Klaipėdai, tiek ir visai šaliai. „Ekonominė Europos ateitis kol kas labai neaiški, tačiau nauji investuotojai mūsų šalyje teikia optimizmo. Matome, kad verslas ryžtasi drąsiau priiminėti verslo plėtros sprendimus ir investuoti. Šiuo metu deramės dar su vienuolika potencialių investuotojų ir tikimės jau iki metų pabaigos turėti kelis sėkmingus sandėrius“, – atskleidžia Klaipėdos LEZ vadovas.

Klaipėdos LEZ skelbė, kad praėjusiais metais šioje zonoje veikiančios įmonės sukūrė ketvirtadalį Klaipėdos apskrities ir 2,8 proc. viso Lietuvos Bendrojo vidaus produkto. Bendra Klaipėdos LEZ įmonių apyvarta 2011 m. buvo 2,98 milijardai litų. Šių įmonių eksportas pernai sudarė 37,5 proc. Klaipėdos apskrities eksporto bei daugiau kaip 5 proc. viso Lietuvos eksporto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai