Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konkursas: mokiniai turės galimybę sužinoti, kaip dirba įdomiausių lietuviškų verslo idėjų atstovai

Ar žinote, ką savo darbe nuolat veikia vyriausiasis ekonomistas ar lietuviško startuolio vadovas? Ar kada pagalvojote, kokius klausimus darbe kasdien sprendžia personalo vadovas ar Lietuvos vardą garsinantys mokslininkai? Šalies mokiniai netrukus turės galimybę visą tai sužinoti patys ir su šiais žmonėmis drauge praleis dieną. Kartu su naujienų portalu 15min.lt profesinės savanorystės iniciatyva „Kam to reikia?!“ skelbia Šešėliavimo konkursą ir kviečia jame dalyvauti visus šalies mokinius.
Iš kairės, ratu: Milda Mitkutė, Živilė Valeišienė, Nerijus Mačiulis, broliai Vizbarai
Iš kairės, ratu: Milda Mitkutė, Živilė Valeišienė, Nerijus Mačiulis, broliai Vizbarai / 15min.lt nuotr.

„Užvėrę mokyklos duris jauni žmonės galvoja apie įvairiausias profesijas, tačiau retai kada iš tiesų žino, ką darbe veikia ekonomistas, reklamos specialistas, mokslininkas, internetinio startuolio kūrėjas ar kaip atrodo kirpėjo, pardavėjo diena. Todėl norėjome vaikams suteikti galimybę pabendrauti su verslininkais ir savo akimis pamatyti, kaip atrodo šių žmonių darbo diena. Kaip ir praėjusiais metais, šiemet rengiame Šešėliavimo konkursą ir norime suteikti mokiniams galimybę praleisti kartu dieną su 4 profesijų atstovais“, – pasakoja „Kam to reikia?!“ direktorė Živilė Drėgvaitė.

Šiais metais „Kam to reikia?!” mokinius kviečia iš arčiau susipažinti su šių specialistų darbo diena: lietuviško drabužių mainų startuolio „manodrabuziai.lt“ įkūrėja bei bendrasavininke Milda Mitkute, aukštųjų technologijų įmonės „Brolis Semiconductors“ įkūrėjais,  generaliniu direktoriumi Dominyku bei valdybos nariais mokslininkais Kristijonu ir Augustinu Vizbarais, telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ personalo vadove Živile Valeišiene bei banko „Swedbank“ vyr. ekonomistu Nerijumi Mačiuliu. Šie žmonės mokiniams papasakos, kaip atrodo konkreti jų darbo diena, taip pat pasidalins mintimis, apie kokį darbą svajojo mokykloje bei ką toliau norėtų veikti ateityje.

Pasak Ž.Drėgvaitės „Kam to reikia?!” dalyvaujančios įmonės dažnai vaikus kviečia kartu praleisti dieną. „Organizacijų atstovai ne tik eina į mokyklas vaikams pasakoti apie savo kasdienybę, tačiau ir pasikviečia mokinius „šešėliauti“. Vaikai ateina į įmones ir kartu su savanoriais praleidžia darbo dieną, stebi jų veiklas, kartus sprendžia įvairius darbo klausimus. Būna net tokių atvejų, kai kartu praleidę dieną mokiniai supranta, kad tokio darbo visai nenorėtų. Tai irgi gerai, nes iniciatyvos tikslas yra paskatinti vaikus pasirinkti norimą specialybę“, – tęsia iniciatyvos direktorė.

Kelias ateinančias savaites portale 15min.lt skaitykite interviu su šiais profesionalais ir laimėkite galimybę tapti vieno iš jų „šešėliu“. Būdamas „šešėliu“, moksleivis galės praleisti dieną su pasirinktu žmogumi, pamatyti jo darbą iš arti, užduoti įvairiausius klausimus apie profesinį gyvenimą, su juo susijusius iššūkius ir sprendimus.

Dalyvauti šiame konkurse labai paprasta. Tereikia užsiregistruoti parašant „Kam to reikia?!” komandai vardą, pavardę, savo amžių ir miestą iš kurio esi, taip pat kartu parašant, kodėl norite kartu praleisti dieną su konkrečiu profesionalu.

Moksleiviai kviečiami registruotis iki balandžio 11 d. el.paštu info@kamtoreikia.lt! Konkurso nugalėtojai bus paskelbti balandžio 17 d. portale 15min.lt.

Konkurse gali dalyvauti bet kokio amžiaus moksleiviai. Šešėliavimo pamokos vyks Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai