Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas „Metasite“ biuras: namų jaukumo ir darbo poreikių sintezė

IT paslaugas teikiančios įmonės „Metasite“ darbuotojai džiaugiasi nauju biuru, prie kurio idėjų generavimo ir kūrimo jie turėjo galimybę prisidėti ir patys. Architektų studijos „Aform“ architektė Aurelija Slapikaitė-Jurkonė dalinasi naujojo biuro projektavimo užkulisiais – iššūkiais, išskirtiniais kliento pageidavimais ir plačiau pasakoja apie įgyvendintus ,,Narbutas Lietuva“ baldų sprendimus.
Narbutas Lietuva baldų sprendimai
Narbutas Lietuva baldų sprendimai / Norbert Tukaj nuotr.

– Ar užsakovai turėjo specialų pageidavimų sąrašą? Jei taip, galbūt galėtumėte pasidalinti įdomesniais pavyzdžiais?

– Užsakovai turėjo didelį sąrašą – visų biuro gyventojų-darbuotojų parengtą norų planą: lounge zona, skambinimo būdelės, sūpynės, minkštasuoliai, daug augalų, miego vieta, spalvos, ramybė, futbolo stalas, žaidimų kambarys, kilimas, medžio apdaila, uždaros, privačios ir komandinės darbo vietos ir daugybė, daugybė kitų norų...

Visų žaidimo erdvių nesutalpinau, nes vis dėlto reikia vietos ir darbui (juokiasi), bet esminiai dalykai ir pats branduolys su skambučių būdelėmis, pasitarimų kambariais ir labai daug mažų pasitarimo-susitikimo erdvių visur – tiek koridoriuje, tiek kabinetuose – atsirado! Deja, supynių nepavyko įrengti dėl evakuacinių reikalavimų, užtat įrengėme miego kambarį!

– Minėjote, kad „Metasite“ darbuotojai sudarė norų sąrašą savo svajonių biurui. Kaip dar jie buvo įtraukti į naujojo biuro kūrimo procesą?

–Visi norintys darbuotojai buvo įtraukti į interjero bei baldinių sprendimų parinkimo procesą. Buvo sukurta kūrybinė grupė, kuri balsavo dėl biuro interjero vyraujančios temos, ir išrinko „kosmoso“ temą (kitas labai patikęs variantas buvo „jūros“ tema). „Kosmosas“ atsispindi ir kabinetų pavadinimuose, ir visame grafiniame biuro piešinyje. O kalbant apie kitus darbuotojų poreikius – darbo vietos įrengtos su elektra valdomais reguliuojamo aukščio stalais, visi stalai turi akustines pertvaras ir specialius kanalus laidams. Kiekvieno darbuotojo vietą ne tik puošia, bet ir saugo bei sukuria privatumą, spintos gėlėms ir asmeniniams daiktams.

VIDEO: NARBUTAS Lietuva - ,,Metasite" biuro interjeras

– Kokios erdvės kėlė daugiausiai iššūkių projektuojant ir kodėl?

– Daugiausia laiko skyrėme virtuvės erdvės ir skambučių būdelių projektavimui. Buvo iššūkis sukurti virtuvę, kurioje jaustumeisi lyg namuose, tačiau būtum biure: t. y., jaustųsi šiluma, tačiau įsilietų ir rinkodarinė atributika bei koloritas. Virtuvėje vyrauja šiltos ir net labai drąsios spalvos: visa erdvė tarsi kvepia apelsinu, karamele – visos sienos ir lubos dažytos šia spalva, kuri pasikartoja ir ant virtuvės fasadų, ir ant valgomojo stalo ir kėdžių, kur švelniai pereina į kakavinius atspalvius. Virtuvės erdvė ypatinga dar ir tuo, kad ten suprojektuota trilypė erdvė. Tai virtuvė su valgomuoju, žaidimų-poilsio erdvė bei konferencijų-renginių erdvė, kuri atsiveria praskleidus ryškiaspalves užuolaidas, įjungus lubose įrengtą projektorių ir šiek tiek prastumdžius baldus bei atnešus visus biure esančius minkštasuolius.

O kalbant apie skambučių būdeles, buvo iššūkis suprojektuoti jas skaidrias, lyg permatomas, bet kartu ir visiškai nepermatomas (juokiasi) dėl konfidencialios informacijos išsaugojimo. Būdelių viduje jaukumą kuria augalai bei švelniomis kakavos spalvomis nuspalvinti baldai, kiliminė danga ir sienos su lubomis.

Norbert Tukaj nuotr./Narbutas Lietuva baldų sprendimai
Norbert Tukaj nuotr./Narbutas Lietuva baldų sprendimai

– Galbūt dar kokie nors projektavimo aspektai buvo nekasdieniai?

– Įdomesnis kliento prašymas buvo miego vietos (angl. nap place) poreikis – pati tokį išgirdau pirmą kartą. Tuomet pagalvojau – čia tai bent, reikia – tai bus! (juokiasi)

Na, ir didžiulis iššūkis buvo daugybę medžiagų, audinių ir kolorito paletę rinkti nuotoliniu būdu – reikėjo suderinti 7 kakavinius skirtingų medžiagų, formų ir tekstūrų atspalvius. Nelengva buvo balduose panaudoti tą pačią spalvą, suderinti natūralų medį su plastikiniais, laminuotais stalviršių ar fasadų paviršiais. Taip pat – suderinti dažytas sienas ir lubas su virtuvės spalvine gama, bet šiandien neabejoju ir nesigailiu, kad rizikavau, nes pavyko!

Norbert Tukaj nuotr./Narbutas Lietuva baldų sprendimai
Norbert Tukaj nuotr./Narbutas Lietuva baldų sprendimai

– Papasakokite plačiau apie įgyvendintus ,,Narbutas Lietuva“ baldinius sprendimus.

– Baldinės apdailos sprendimus lėmė biuro gyventojų (kažkaip nesinori sakyti darbuotojų) norai. Čia viskas kaip namuose: kiliminė danga, apelsininė virtuvė, miego zona, privatūs kambariai, poilsio erdvės, augalai... Viskas šneka apie tai, kad čia turi būti jauku, gera, natūralu, lengva ir šilta. Interjeras, sakyčiau, nepribloškiantis prie žemės, pagrįstas natūraliomis žemiškomis spalvomis. Jame – melsva dangaus spalva, žemiški kakavos, rusvos ir pilkos atspalviai, labai daug augalų ir šiek tiek apelsino žievelės. Visi baldai – su medžio raštu, kojelės – tekinto natūralaus medžio, tik akcentai pasirinkti juodi, bet švelnūs, kiek įmanoma plonesni.

– Kuo Jums ypatingas šis projektas?

– Kiekvienas projektas – tai žmonės. Man šis projektas jais ir ypatingas: tik nuo ten „apsigyvenusių“ žmonių (t. y., mano užsakovų) priklauso projekto sėkmė, gerovė, išskirtinumas ir patvarumas. Man šis projektas pirmiausia yra šypsena – beje, visuose susitikimuose mes draugavome su humoru – kad ir kokie sprendimai būtų, bendravome su šypsena veide. Projektas toks, kokie ir žmonės: šiltas, gaivus ir tikras!


Biuras: ,,Metasite”

Baldų sprendimai: ,,Narbutas Lietuva”

Architektė: Studija ,,Aform” Aurelija Slapikaitė-Jurkonė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus